четвртак, 16 септембра, 2021

Брзоплета одлука, кобна грешка

Овим Бриселским споразумима је почињена огромна историјска грешка државе Србије! Србија је коначно изгубила Косово и Метохију, Срби Косова и Метохије су предати на милост и немилост шиптарским терористима и НАТО окупатору и биће принуђени или да приме ислам и шиптарску националност или да се иселе, или да сви буду ликвидирани.

 

 

Преговарачки тим Владе Србије је 19. априла. 2013. године потписао Бриселски споразум од 15 тачака, којима се нормализују односи Србије и Косова, али тако да се ти односи уређују према уставу и законима тзв самопроглашене НАТО државе Косово.

 

Brzopleta odluka,kobna greska...

Овим Бриселским споразумом Србија је коначно свој суверенитет на Косову предала овој тзв самопроглашеној држави Косово, а неисељене Србе на Косову предала на милост и немилост косовској администрацији, односно обавезала Србе са Косова да поштују устав и законе Косова. Косовска адмнистрација има право да доноси устав и законе према своме нахођењу без икаквог утицаја Срба Косова. Ти закони никако не могу бити у корист Срба са Косова, већ искључиво у корист Албанаца. Шта ако Шитари донесу закон да сви становници Косова морају да користе искључиво шиптарски језик и шиптарско писмо, да су обавезни да истичу албанске симболе државности, да све фирме морају бити само на шиптарском језику и писму, да су Срби обавезни да служе шиптарску воску …. и тако безброј људских, грађанских и националних права регулисани на штету Срба.

Овим Бриселским споразумима је почињена огромна историјска грешка државе Србије! Србија је коначно изгубила Косово и Метохију, Срби Косова и Метохије су предати на милост и немилост шиптарским терористима и НАТО окупатору и биће принуђени или да приме ислам и шиптарску националност или да се иселе, или да сви буду ликвидирани.

Влада Србије
је тога свесна и своју грешку правда кривицом претходне владе, па и самих Срба са Косова и свих Срба у Србији, политичких странака, патриотских организација,СПЦ… Прети грађанима Србије, уцењује их и плаши да ћемо малте не помрети од глади, да нам сремљена катастрофа, да је преговарачка група била под жестоким притиском, држана гладна у Бриселу у малим неконфорним просторија, цимана сваког часа, вређана. Овај српски тим није умео да постави ни један једини захтев државе Србије, нити се о тим захтевима расправљало, већ искључиво се расправљало о шиптарским захтевима који су и захтеви ЕУ. Тим се понашао курирски послушан у сваком врмену и на крају је целу ствар „преломио Вучић“ тако што је прихватио све захтеве супротне стране.

Гледано како је поступала Кетрин Ештон очигледно је да је ЕУ стало да што пре реши проблем Косова и зато је на српски тим вршила притисак као на ухапшене починоце кривичног дела где се не бирају средства да се изнуди признање. Србија је сувереан држава, преговарачки тим имао је дипломатски мандат и имунитет и никако нису смели да дозволе да се њихов дипломатски имунитет крши. Није требало много памети да се закључи да се журило ЕУ а не Србији и да је Србија могла да буде далеко тврђа у преговорима и да захтева више и добили би заиста далеко више. Овако, изгубили смо све што смо имали на Косову и Метохији.

Зато се Дачић и Вучић правдају као мала деца и пребацују кривицу на све Србе, на претходне Владе, на партијске организације, на Србе са Косова и Метохије па чак и на СПЦ.

Народ је уморан и од демократије, и од ЕУ и од Косова па нема снаге да ову владу сруши за 24 сата као 24. марта 1941. године која је имала разлога да потпише приступање Југославије Тројном пакту како би сачувала становништво док се прилике не промене у корист Југославије. Ови нису имали никакв разлог да журе и на брзину да потпишу Бриселски споразум, јер ионако Србија неће ући у ЕУ још за 10 година. Немачки дипломата нам је рекао да ћемо ући у ЕУ за 100 година, а иначе ЕУ се распада, свуда су демонстрације и штрајкови у ЕУ.

Србија је поступила брзоплето и дипломатски невешто из врло сумњивих разлога.
Тачно је да нико из српског тима нема никаквог државничког искуства, сви су приправници, па и Вучић, Ђурић, Мркић.

Срби су једноставно требало да захтевају да се на Косову и Метохији примењују Устав и Закони Србије, и најмање што је требало да добију да се српски Устав и Закони примењују на северу Косова као што је било да 19. априла 2013.

ОВА ВЛАДА МОРА ДА ПОДНЕСЕ РАЧУНЕ СВОЈИМ ГРАЂАНИМА И ДА ОДГОВАРА ЗА СВОЈ НЕУСПЕХ, КОЈИ СЕ МОЖЕ КВАЛИФИКАВАТИ ИСКЉУЧИВО КАО ВЕЛЕИЗДАЈА.

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ ЈЕ БИО ДИРЕКТНИ САУЧЕСНИК У БРИСЕЛСКИМ СПОРАЗУМИМА И МОРА ДА СНОСИ ОДГОВРНОСТ ЗА СВОЈ НЕУСПЕХ, КОЈИ СЕ ТАКОЂЕ МОЖЕ КВАЛИФИКОВАТИ КАО ВЕЛЕИЗДАЈА.


И ВЛАДА СРБИЈЕ И ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ СУ ПОКАЗАЛИ ДА НЕМАЈУ КАПАЦИТЕТ ДА ВОДЕ ДРЖАВУ И МОРАЈУ ДА ПОДНЕСУ ОСТАВКУ
.

 

(Добросав Никодиновић)Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

3 коментара

 1. Comments  Зека   |  понедељак, 06 маја 2013 08:37

  “Овим Бриселским споразумима је почињена огромна историјска грешка државе Србије!“
  Које државе Србије?
  Нису Тома ,Вучић и Дачић држава Србија.
  Овде нема грешке, овде је намера у питању и то намера која је равна издаји.
  Значи овде се ради о ИЗДАЈИ србије и српског народа.
  Ове треба хапсити и судити, каква оставка.
  Они треба да поднесу консеквенце свога издајничког чина.
  Ако још има правде ?

 2. Comments  Perun   |  четвртак, 09 маја 2013 19:39

  Srbija je večna dok su joj deca verna

  Čuješ li ti, Srbine, ovu povremenu viku na severu države – ovo je naše!

  Uz podršku komunističko-liberalnih kćeri i sinova, dabome, neko u Raškoj oblasti, u starom Rasu i oko njega, oko Mileševe i Sopoćana neko na razumljivom srpskom jeziku viče – ovo je naše!
  Na Kosovu i Metohiji, posebno u carskom Prizrenu, još od prvog ugarka bačenog na srpske svetinje i prvog metka ispaljenog u Srbe viču – ovo je naše! A ti, Srbine, slušaš, gledaš i ćutiš. Nećeš ti da šapućeš, nećeš da se kriješ iza busije, nego ćeš i ti da vikneš: Pa dobro, seme vam vaše, ima li tu šta naše, srpsko! Ako je sve vaše zašto mi vekovima plaćamo porez na tuđu zemlju, na tuđu imovinu!
  Šta ove nevladine, i ove vladine, i ovi komunistički sinovi i kćeri i ova liberalni sinovi i kćeri, i njihovi pokrovitelji i darodavci, lišeni straha od Boga i stida od ljudi, očekuju od Tebe, Srbine?
  Očekuju, vidljivo je, da pristaneš na otimačinu u ime slobode i demokratije: očekuju da se pomiriš s gubitkom dragulja svoje države, pa i da se pomiri sa otimačem, da razgovaraš s njim u duhu komunističkog bratstva-jedinstva. Misle ove nevladine, misle i ovi silnici da ćeš na nekoj graničnoj liniji ovako da pozdraviš komšiju Mufljuzija: dobro jutro, komšija, kako si spavao, kako ti je u mojoj kući, na mojoj livadi, je li još hladna voda iz moga bunara? Slušaj, vidim da si preorao grobove mojih predaka, ako, ako, ja ću sveću da upalim na ovoj livadi. Vidim da si srušio crkvu u kojoj sam kršten i u kojoj su kršteni svi moji preci. Ako, ako, ja nemam nameru da se tamo vratim – ostaću ovde, u tuđoj kući, s tuđim komadom hleba u rukama…
  O ta posla – što rekli Banaćani – neće biti ništa. Nikad se to neće dogoditi. Izvesno je: spokoja neće biti. Neće ga biti ni za Srbe niti za Šiptare. Šiptari znaju da su otimači, Srbi znaju da im je oteto. Otuda, jednog dana, kad Gospod kaže da je trenutak, može se sa srpske strane očekivati grmljavina: „S ognjišta milog beži mi kugo!“ Srbi pevaju himnu Bogu pravde. I uzdaju se u čistu, nepatvorenu mladost Srbije koja ne mrzi ljude, ali mrzi zlo u ljudima. Uzdaju se u generacije koje pristižu – uvećaće se nada ako se u pravoslavnim hramovima u svim školama i kasarnama uvede, bar jednom nedeljno, školski čas posvećen Kosovu i Metohiji.
  Govor Ivane Žigon

 3. Comments  Зека   |  понедељак, 13 маја 2013 11:54

  Перуне, брате, свака част на овом прилогу. Ово је за насловну страну.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари