петак, 24 септембра, 2021

Годишњица НАТО агресије – неке мисли из Чешке

Ко може да верује онима који су извршили пре 14 година агресију, уз разарања, убијања и сакаћења, уз толике лажи и преваре, коме је резолуција Савета безбедности 1244 празна хартија, који не поштује завршни акт из Хелсинкија (1975) о непроменљивости државних граница и о немешању у унутарње послове суверених држава.

ЗЛОЧИН ОСТАЈЕ ЗЛОЧИНОМ (годишњица НАТО агресије против Југославије) – неке мисли из Чешке

Ево опет долази 24.март, као годишњица НАТО агресије против Југославије у 1999.години, коју ништа не може да оправда. Тај догађај је направио од НАТО злочиначку организацију, пошто су његови авиони, значи авиони САД и чланова Европске уније, који се стално размећу својом демократијом, праведношћу и мирољубивошћу, током 78 дана и ноћи уништавали и убијали углавном цивилне циљеве, без дозволе Савета бeзбедности. Овде је добро споменути, да је бивши главни прокуратор САД (attorney general) Ramsey Clark, у оквиру Међународног Трибунала за ратне злочине САД/НАТО, оптужио 31.јула 1999 у Њу Јорку Williama J.Clintona, владу Сједињених Држава, НАТО и остале, ради 19 индивидуалних међународних злочина против народа Југославије и ради кршења међународних и домаћих закона, са последицом смрти, уништавања, рањавања и патњи. Оптужени су били председник W.Clinton,   државни секретар M.Albright,  министар одбране W.Cohen, председник Tony Blair, канцелар G.Schröder, генерални секретар НАТО  J.Solana,  главни командант НАТО генерал W.Clark,  сваки члан НАТО организације, који је одобрио војни напад на Југославију.

nato-ubice....

Између 19 тачака оптужбе су на пример Коришћење  ad hoc Трибунала у Хагу, да се уништи и демонизује српско руководство – Вођење рата против средине – Употреба осиромашеног уранијума, казетних бомби – Употреба организације НАТО за ратну агресију и окупирање земаља, које то нису хтеле –  Убијање и рањавање незаштићеног становништва по целој Југославији (међу убијеним је била и 3 годишња Милица Ракић) – Увођење санкција посредством ОУН, шта претставља геноцидан злочин против људскости – Оснивање дуговремене војне окупације стратешких делова Југославије снагама НАТО – Употреба контролисаних међународних медија да се створи и одржава  подршка  за агресију САД и за демонизацију Југославије, Словена, Срба, Муслимана, као геноцидних народа, итд….

Geogr.karta.....

Зашто се о овој оптужби за злочине против народа Југославије стално више мање не говори? Зашто се скоро уопште не говори о «Кристалној ноћи на Косову» 17-18.марта 2004 (назив је добила према погрому Јевреја у нацистичкој Немачкој 9.новембра 1938), када је било, упркос присуства много хиљада војника НАТО и међународне полиције (КФОР и УНМИК) истерано преко 4000 Срба и Рома из њихових опљачканих и спаљених кућа, 19 њих је било убијено и преко 300 тешко повређено. Кукавички су се понашале немачке и француске јединице, које су требале да спрече то уништавање и убијање у Призрену, око древног манастира Девича из 15.века, који је руља уништила. У Призрену је било током та два дана уништено више сакралних грађевина, него што је пошло за руком Турцима током њихове владе од више столећа. Из Призрена су били истерани последњи остаци српског и ромског станоивништва. Укупно је руља током те кристалне ноћи на Космету уништила преко 30 древних манастира и сакралних објеката.

Зашто НАТО није барем покушао да спречи толике наследне злочине, после НАТО агресије против Југославије? Овде у Чешкој нас чуди, како се стално мења став српске владе према питањима Космета, како се мало по мало мења, напушта оно, шта је било још недавно сматрано као непроменљиво. Ко може да верује онима који су извршили пре 14 година агресију, уз разарања, убијања и сакаћења, уз толике лажи и преваре, коме је резолуција Савета безбедности 1244 празна хартија, који не поштује завршни акт из Хелсинкија (1975) о непроменљивости државних граница и о немешању у унутарње послове суверених држава.

( Рајко Долечек )Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

 1. Comments  Драган   |  субота, 23 марта 2013 10:51

  “КУРИР“:

  “PRIZIVAJU RAT: Britanski i američki mediji od Srba prave koljače!
  Fudbal, 06:50, 23.03.2013.
  Autor: Predrag Paunović

  Mediji u Britaniji i SAD iskoristili meč u Zagrebu da ponovo, kao 90-ih, naprave od Srba zveri i koljače zoom
  Dokle više?

  Britanski i američki mediji jedva su dočekali meč između Hrvatske i Srbije ne bi li u svom prepoznatljivom maniru dodatno podigli tenziju, podsetili svoju javnost na koljače, ubice, masovne grobnice i sve ono najgore što se događalo za vreme rata na prostorima bivše Jugoslavije!

  Jedan od najčitanijih listova u SAD Njujork tajms najavio je meč u Zagrebu isključivo podsećanjem na Ratka Mladića i broj stradalih u sukobima u Hrvatskoj. Naravno, Srbi su predstavljeni kao ubice i odgovorni za izbijanje rata.

  U Velikoj Britaniji jedan od pet najčitanijih tekstova poznatog Gardijana je najava meča na Maksimiru u kojoj je autor pisao o svemu osim o fudbalu. Najava obične kvalifikacione utakmice zloupotrebljena je za rekapitulaciju događaja od maja 1990. godine i neodigranog meča između Dinama i Zvezde, pa sve do „srpske invazije na civile na Kosovu“.

  zoom
  San sve izgrešio!

  U utrkivanju svetskih medija ko će krvavije da najavi meč u prestonici Hrvatske bilo je i velikih ispala planetarno poznatih novinara. Tako je jedan od najboljih novinara najčitanijeg tabloida San izjavio da je ovo prvi fudbalski duel dve države sa istorijom krvavih sukoba, zaboravivši da su Jugoslavija i „kockasti“ igrali i 1999. godine, u kvalifikacijama za EP.“

  Драган Славнић

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари