петак, 24 септембра, 2021

Минхенска безбедносна конференција – Европа се (у)мирити не сме

Неким чудом, док Немци и Французи покушавају да побегну из лудачког загрљаја Мекејна, Бридлава и сличних, Александар (друговенчани) Вучић у Минхену постиже споразуме са овим ратним хушкачима. Уместо да већ сада организује изградњу гасовода према Турској како би у будућности Србија добијала јефтинији и квалитетнији руски гас, лидер напредњака енергетску безбедност земље ставља у руке Бајдена и Мекејна.

 

 

Александар Вучић, Џон Мекејн и Џозеф Бајден

Александар Вучић, Џон Мекејн и Џозеф Бајден

 

Помпезно представљена 51. Минхенска безбедносна конференција имала је за циљ да покаже јединство Запада и свечано најави нову фазу у походу на Русију. Цео скуп је зачинила елита зла са познатим заговорницима рата попут Мадлен Олбрајт, Јенса Столтенберга, Џона Мекејна и Џозефа Бајдена. Око 400 светских политичара и стручњака је увесељавала дворска луда Петро Порошенко која је наступила са колекцијом руских пасоша. Ипак уместо хармоничних односа, на Конференцији су се јасно виделе разлике у ставовима између Сједињених држава и водећих земаља ЕУ. Европљанима се не жури у братоубилачки рат, иако САД управо то очекују од њих. Један политичар са Балкана то није разумео па су камере забележиле како трчкара од Нуландове до Мекејна и Бајдена.

Интересантно је приметити да је уочи конференције у Минхену Владимир Путин изнео руски предлог мировног плана за Украјину који је привукао пажњу Берлина и Париза. Реагујући не ову мировну иницијативу амерички генерал Филип Бридлав, командант НАТО трупа у Европи је у Минхену поручио да је она „потпуно неприхватљива“ и да Алијанса не искључује војну опцију! (1) Да ово нису празне речи сведоче и планови о мобилизацији Северноатлантског савеза у Источној Европи према којима нових 30 хиљада војника у оквиру снага за брзо реаговање треба да се усмери на Русију. Поставља се питање, како је уопште могуће да одговор на мировни предлог у име Европе даје један амерички генерал. Имајмо на уму да Барак Обама више троши Богу дане него што води активну политику. Све је очигледније да тајна полиција, армија и јастребови преузимају вођење америчке спољне политике. Председник САД постаје пуки послушник ових структура. „Обама је под незамисливим притиском да испоручи Украјини оружје“, каже Фиона Хил, директорка Центра за САД и Европу вашингтонског института Брукингс, и додаје да амерички председник досад није попустио, али да остаје да се види да ли може – и да ли хоће – да издржи тај притисак. (2) Сенатор Џон Мекејн неспремност Европљана да помогну ширењу ратног сукоба у Украјини назива „глупошћу“ и поручује да за њега испорука оружја кијевској хунти није само тактичка тема. Он сматра да Запад мора снабдети Кијев оружјем како би Украјина могла да се брани против „агресора Путина“.(3) О каквој глупости прича овај пајац произведен у америчкој војној бази?

Претходно су реагујући на америчку идеју о наоружавању Кијева немачки министар спољних послова Франк-Валтер Штајнмајер и његов француски колега Лоран Фабијус објаснили да дипломатија има предност. Они су дали заједничку изјаву у којој се противе испоруци оружја Украјини. „То не би било само рискантно, већ и контрапродуктивно“, нагласио је Штајнмајер. Сличне речи је изговорила и Ангела Меркел. Немачка канцеларка је у Минхену поручила да би додатна примена силе у борби против проруских снага у Новорусији произвела супротан ефекат. „Уверена сам да додатно оружје неће довести до напретка који је Украјини потребан“ изјавила је Меркелова. (4) Међутим за Мекејна борба за мир у Европи представља глупост коју треба сасећи у корену. Као што видимо Бридлав и Мекејн улажу велике напоре покушавајући да распламсају ратни пожар на Старом континенту. О дрскости Мекејна имали су шта да кажу и немачки медији.

„Зидојче цајтунг“ оцењује да нико не жели и не може наметнути мировни споразум Украјини. „За Немачку, али и за остатак Европе, овај рат нуди неколико горких поука: европски поредак, који почива на миру, дошао је до својих граница“. „Нордбајеришер Курир“ оштро критикује Мекејна: „Уместо да доливају уље на ватру, Американци би својим европским савезницима требало да помогну у смиривању ситуације“. (5)

Дакле у Европи су сви свесни да помахнитали јастребови из САД желе да изазову рат на Старом континенту како би обновили једнополарни светски поредак у којем доминирају. Подсетимо се да је Мекејн штеточина која је учествовала у саботажи Јужни ток. Он је тиме ослабио европску енергетску безбедност чинећи је у исто време зависном од неевропских сила тј. америчког течног гаса. Неким чудом, док Немци и Французи покушавају да побегну из лудачког загрљаја Мекејна, Бридлава и сличних, Александар (друговенчани) Вучић у Минхену постиже споразуме са овим ратним хушкачима.

 

minhenska bezb.konfer.......

 

 

Уместо да већ сада организује изградњу гасовода према Турској како би у будућности Србија добијала јефтинији и квалитетнији руски гас, лидер напредњака енергетску безбедност земље ставља у руке Бајдена и Мекејна. Договор је постигнут на састанцима премијера Александра Вучића с потпредседником САД Џозефом Бајденом и помоћницом државног секретара Викторијом Нуланд у суботу у Минхену. Гас би у Србију могао да стиже преко Хрватске тј.  преко Крка, кад се изгради терминала за течни природни гас, који би довозили катарски, алжирски и амерички танкери. Из САД би гас стизао компримован, па тиме и скупљи. Потом би био испоручиван у Мађарску итд. Ову опцију је недавно наговестио амбасадор САД у Хрватској Кенет Херберт, поручивши да Америка рачуна да ће се „Србија укључити у пројекат гасовода преко Крка“. (6) Тако Београд полако али сигурно постаје део америчке слагалице у Европи. Уместо да помаже повратак Русије на Балкан он га отежава или чак спречава. Срби ће куповати скуп амерички гас, који при том садржи знатно већу концентрацију штетних и отровних супстаници јер се добија фрактацијом тла. Зависна од Вашингтонске клике Србија ће тонути у све већу беду без могућности да на том путу поврати своју слободу. Српској политичкој и безбедносној „елити“ навикнутој на издају овај модел је представљен као једини могућ у садашњој ситуацији. Експерименти ММФ-а, Светске банке и других међународних финансијских институција довели су Србију до просјачког штапа па ће је америчка клептократија купити за мале паре. То је пут којим су кренули и финансијери СНС-а из Црне Горе предвођени Милом Ђукановићем. Они су одбили економске споразуме са Русијом, увели санкције Москви, а по налогу НАТО пакта припремају се за нове сукобе се Русима.

Америчка обавештајна мрежа је уложила велики напор да изазове крвопролиће у Европи како би слично ситуацији након Другог светског рата омогућила доминацију Вашингтона на Старом континенту. Њени агенти су организовали пуч у Кијеву, оборили малезијски путнички авион МХ17 како би злочин подметнули Русији, чак су извели и терористичке нападе у Бремену (7) и Паризу да би спречили помирење Европљана. Америчкој терористичкој мрежи није потребна јака већ послушна Европа спремна за жртвовање и рат са Русијом. То исто очекују и од Србије. Српски народ неће дуго моћи да ћути и посматра ствари са стране. Или ће Срби постати изроди који ће своје цеви окренути на Русе или ће заједно са њима бранити Европу од америчке агресије. Одговор се већ сад очекује.

 

Boris Aleksic...(Борис Алексић)

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари