четвртак, 23 септембра, 2021

Пукотина код напредњака

Није никаква тајна да у врху СНС постоје видне идеолошке разлике. Александар Вучић је на волшебни начин  у странци повео коло на сопствену музику, – за игру, он даје и такт!
Главни  Одбор странке је обична формалност без значаја на програмску идеологију и политичко опредељење код напредњака! Уз помоћ медија, а она је веома усрдна и сервилна, Вучић гура ка улози апсолутног, не лидера странке, – већ њеног господара.

Тек ту и тамо, србска политичка сцена открива ситне „кошчице“ из којих се лако сазнаје да је пукотина између председника Николића и врховног партијског мага, Вучића, видна и нимало безазлена!

 

pukotina u SNS...

Готово увек кад Вучић неком  јавно  има нешто да замери или одговарајућу личност јавно прозове, његова испружена рука у лицу честите министарке Зоране Михајловић, одапиње опасне стреле најављујући нову позоришну представу!
Тад ступају на сцену, као по обичају, одани србски медији, па се прашина дигнута првим речима министарке, диже до самог неба најављујући нов политички обрачун.

Кроз  речи министарке, Вучић опет вуче конце у правцу који њему самом одговара и ствара га апсолутним ауторитетом србске политике. У овом маниру и као по правилу, јављањем министарке Михајловић, намера Вучића да у својој самоуверености и уверењу, да Напредњаци имају свуда апсолутну већину, на ред опет узима и премијера Дачића.

Познавајући готово страсну жељу за овом фунцијом, Вучић опет одапиње стрелу кроз речи Министарке:

Потпредседница СНС  Зорана Михајловић изјавила је да „није природно да Ивица Дачић буде премијер с обзиром на то да је СНС четири пута јача од другопласиране странке“. Што се тиче уговора с `Гаспромом`, она је рекла да је „Томиславу Николићу више него Владимиру Путину засметало то што је хтела да промени неке клаузуле тог уговора“. (НСПМ  – 04.01.2014)

 

Једним ударцем, Вучић постаје рационалан. Поменути Дачића, било је само трзање спуштене удице у међустраначку, још тишу “ кухињу“, јер сви знаци показују да се избори спремају. Вучић је уверен у своју снагу и жели да постане апсолутни, већински лидер Србије!

Онај други део поруке, Михајловићева само боцка нашег председника у жељи да му најави, – прво место у Србији, припада његовом драгом Аци! Николић је свестан опасности која му долази од сопственог пулена па му неће ништа друго преостати, него  да се брани. Познавајући његов урођен цинизам и комплекс ниже вредности, – јер, признаћете и Ви драги моји читаоци, – од Гробара ретко кад постаје крунисани аспирант за краљевски престол, на овој наредној  борилачкој арени сукобљавања два дива србске политике, предстоје нам још многа изненађења!

Да у овој претпоставци не грешим пуно, наредни цитат само показује, да је ова пукотина и те како нарасла и да је само прећутан статус кво, сметња да ватра плане на највишем месту Републике:

“ Вучић контролише странку коју му је Николић лакомислено и `на тацни` поклонио након прошлих избора, али многи у СНС-у нису одушевљени Вучићевим курсом `европеизације` и `ЛДП-еизације` напредњака“, изјавио је за `Вести` Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и уредник НСПМ.  (НСПМ – 04.01.2014)

 

Сви показатељи говоре да Србији предстоје још многе ујдурме на релацији амбициозног и власти гладног Вучића. Да му је вода славе и самохвале заиста ушла у уши  и да је читава пирамида до сада контролисане власти, бар у оквирима само сумњи или наслућивања, ипак један озбиљно лабилан ослонац, чиме и та неукусна пирамида, полако али сигурно, губи своју стабилност.

 

 

Jovan M. PidikanacЈован М. Пидиканац )  

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари