петак, 24 септембра, 2021

У чијем интересу је прикривање истине о догађајима на Косову и Метохији

Док председник Србије и министар иностраних послова посећују тениске и друге „мечеве“, српска дипломатија  губи битку за битком, готово на свим пољима.
Захтев државе Србије да се формира комисија под покровитељством Савета безбедности УН која би требала да истражи наводе швајцарског политичара и правника Дика Мартија о монструозној трговини људским органима на Косову  прошао је овако:
Русија, Кина, Индија, Габон, Нигерија, Бразил су подржале  иницијативу Србије да се формира посебно истражно тело под окриљем УН које би се бавило наводима о трговини органима, садржаним у извештају известиоца Савета Европе Дика Мартија.

Подељени око истраге на Космету: Савет безбедности УН

Са друге стране, САД, Велика Британија, Немачка и Француска су се заложили да ту истрагу спроведе мисија ЕУ на Косову (ЕУЛЕКС), док је Португалија дала пуну подршку ЕУЛЕКС-у. Тако се захтев  Савета Безбедности УН поново пребацује, попут врућег кромпира, на неко  друго „бојно“ поље. О овом проблему разговарало се и у Београду, 10.јула, на Парламентарној скупштини Организације за европску безбедност и сарадњу, када је усвојена резолуција о трговини људским органима, којом се препоручује „ да се спроведе свеобухватна истрага о отмицама и злочинима у вези са уклањањем и продајом људских органа који су наводно почињени на Косову за време оружаних сукоба на територији СР Југославије 1999.године и непосредно потом и позива на пуну сарадњу УНМИК и ЕУЛЕКС, као и релеватне националне институције, а посебно да се доставе све информације, чињенице и документа о злочину у вези са отмицама људи и трговином органима на територији Косова и Метохије“.

Мало је вероватно да ће се уопште до краја  истражити евидентни шиптарски злочини везани за ова страдања на Косову и Метохији! То је јасно свима, али изгледа није јасно једном делу српског народа који никада није живео на тим просторима. Да ли је то јасно председнику Србије и члановима српске владе, остаје да процени историја, али са ове дистанце је и више него очигледно да то болно питање садашњу власт уопште и не инетересује, јер како другачије може да се протумаче речи представника српске власти да је усвајање резолуције,  која је са Савета безбедности пренета на ЕУЛЕКС, за Србију морална победа?!

Српски народ, који још увек живи на Косову и Метохији  је са овим сазнањем разочаран и не види да ће се било шта у вези тога сазнати. ЕУЛЕКС по свим питањима сарађује и ради за Шиптаре, тако да је илузорно било шта  очекивати.

Сада је више него јасно, да САД, Француска, Велика Британија и Немачка не желе и НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ да се истина о трговини људским органима сазна.

Ако неко не жели да се истина  сазна, онда тај нешто прикрива или је и сам умешан у дешавања која би истина разоткрила. За то време српска власт из Београда, на челу са председником Тадићем, заговара тезу да Београд и Приштина треба да разговарају, а како су ти разговори почели и у чију „корист“ се воде, ускоро ћемо сви да сазнамо. Већ је видљиво незадовољство и страх српског народа на свим деловима Косова и Метохије. ПОСЛЕДЊИ пут поручују да влада Србије прекине све комуникације са Приштином и да откаже гостопримство ЕУЛЕКС-у који, како сматрају, није статусно неутралан, а од грађана Србије очекују да „подигну глас против отворене издаје“ и да „бране и одбране Косово“. Такође позивају Уставни суд, Српску академију наука и уметности, Српску православну цркву и медије да се огласе „јер је свако ћутање у тренутку када се Косово и Метохија удаљава од своје матице, непримерено и неодговорно“.

А за то време власт чини све да „весеља и забаве“ никако не мањка ни у престоници, ни по свим градовима Србије. Предсeдник је врло често виђан на многим манифестацијама које свакако могу и без његовог присуства,..

Мој Новак, моја Србија, моја победа: Борис

уместо да поведе оштрију борбу за ИСТИНУ и опстанак српског народа на његовим вековним огњиштима, на нашој светој српској земљи, Косову и Метохији.

Никада медији нису били присутнији са сликом и речју о многим „значајним“ активностима председника и појединих чланова владе.

По ко зна који пут, од грађана Србије и свих Срба расејаних по целом свету се КРИЈЕ  шта се у ствари дешава. То  скривање је погубно  и сигурно ће да остави  несагледиве последице по цели српски народ, ма где он сада живео!

 

(Г Г)

 

Дискусије форум Сви Срби СветаПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

3 коментара

 1. Comments  Ђорђе Бојанић   |  понедељак, 22 августа 2011 23:20

  Када се једном народу ишчупа корен сећања на своју прошлост, на своје јунаке и војне победе. Када му се ишчупа историјски корен постојања и битисања, он постаје зомби руља. Такав народ губи национално достојанство, поимање државне свести, престаје да има узоре и за њега више ништа није свето – па ни жртве које су пале, да би он данас уопште постојао.

 2. Comments  Radosav Jankovic   |  петак, 23 септембра 2011 21:59

  OvO JE CUDO OD VLASTI : PRESEDNIK GLUMAC ,POTPRESEDNICI MUZICARI,MINISTAR ODBRANE KURSACIJA HOBISTA MINISTAR GRADEVINE BOG TE PITAJ STA .DOK CITAM PROTOKOLE I MUDROG VASU PELAGICA RAZMISLJAM : KO NAM TO IZ SENKE PODMECE OTVORENE UPROPASTITELJE SRBIJE.PA SE I JA PONEKAD PITAM IMA LI U BEOGRADU NA VLASTI SRBA

 3. Comments  Srb   |  уторак, 11 октобра 2011 11:22

  Puna mi je kapa nijemaca i engleza…i onih s druge strane bare..ne zna se ko su veći fašisti. A inače tokom istorije su

  pograbili sve što su mogli na svetu. I dan danas u svojoj nezasitnosti hoce upravljati i exploatisati sve sto se moze.
  Kako na primer jedna Portugalija da se ne slozi sa necim sto ovi predlazu. Ma oni bi se slozili i za vece zlo samo da se dodvore

  centrali EU zemalja, posto su zaduzeni do guse. A sada u EU ima vise zaduzenih zemalja od koliko znate i verujete. Evo primer

  Nemacke…pogledajte u parku u Wiesbadenu, elektronski pokazivac njihovog duga, koji se penje stalno i bez prestnka, velikom
  brzinom. Ja sam taj dug gledo pre 1-tak godina i je bio kolosalan, a pa sad je sigurno jos mnogo mnogo veci.
  Danas u doba ekonomske krize, kojoj se ne vidi ni kraj ni završetak, još nas hoće uslovljavati otimačinom Kosova i pederskim paradama.
  Šta da se kaže…
  Zbog naše nerješenosti i nesloge nam se događa da svako malko dođe neko da nas muči, kolje, besi ubiva ili optužuje. Đavo ne bira sredstva, a ja ću Vam reći i zašto.
  Naime, Srbi su pravoslavni narod i kao takvi vjernici su trn u oku đavolu koji hoće sve da pokosi, podredi i uništi na zemlji.
  Ima dosta njegovih podanika.
  No, kako se kaže- i zlo za neko dobro.
  Ispitanja su duga i golema, ali ima spasenje. Molitva Hristu.
  Preporučena literatura- klikni na internetu- Razgovori sa starcem…kao npr. Razgovor sa starcem Pajsijem…u pdf. formatu na
  Srpskom jeziku. I polako čitati Sveto Pismo.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари