петак, 24 септембра, 2021

Новак Ђоковић је први тенисер света!


Као да пласман у финале Вимблдона није довољна сатисфакција за Новака Ђоковића, српски тенисер ће у борбу за трофеј ући са знањем да је први рекет света од понедељка! Феноменалних шест месеци током којих је Новак само једном поражен добили су потврду у виду другог гренд слем финала ове сезоне, а да ствари буду слађе, то је означило и почетак нове тениске епохе са краљем Ђоковићем на врху! Жо Вилфред Цонга је поново имао ту несрећу да буде део историје, као и 2008. године када је Новак освојио први гренд слем – 7:6(4), 6:2, 6:7(9), 6:3.

Споро је стартовао српски тенисер меч пошто је већ у првом гему омогућио Цонги брејк. Француз је сигурно сервирао до финиша сета када се Новак лагано опустио и стигао до прве две брејк лопте. Није искористио нови број 1 зицер и Цонга се приближио првом сету, али Ђоковић је показао колико је психички јак када је изједначио на 5:5 и потом у тајбрејку повео са 1:0 у сетовима 7:6(4).

На крилима освојеног сета Новак је просто прегазио Цонгу у другој деоници пошто му је чак два пута одузео сервис и са 6:2 стигао на сет од првог Вимблдонског финала.

Деловао је потпуно незаустављиво српски тенисер и то је потврдио освајањем брејка на старту треће деонице. Крупним корацима је корачао Новак ка победи, међутим, Цонга је у финишу стигао до изједначења на 4:4 и за тренутак решио да одложи неодложно пошто је Ђоковић у једанаестом гему стигао до новог брејка и вођства од 6:5. Ипак, ни то није било довољно српском тенисеру да коначно оконча меч јер је 19. играч света изнудио тајбрејк. Цонга је после две спашене меч лопте успео да пронађе пут до трећег сета и смањи на 2:1 у сетовима – 7:6(9).

Заборавио је Новак на пропуштене шансе из трећег сета и одлучно је стартовао четврти сет са намером да не допусти Цонги нови велики преокрет. Српски тенисер је серијом од 3:0 поново натерао Француза да јури резултат, али овог пута повратка није било па је Новак после три сата могао да ужива у испуњењу дечачког сна – 6:3!

Ђоковић ће у финалу играти са бољим из меча Рафаел Надал – Енди Мареј.

Извор: БлицПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари