петак, 24 септембра, 2021

Српски олимпијци на челу са Новаком Ђоковићем

Олимпијски пламен је упаљен, тридесете летње Игре су отворене.  Свечана церемонија на Олимпијском стадиону у Лондону и дефиле спортиста биле су увод у отварање 30. летњих Олимпијских игара, на којима ће учествовати више од 10.000 спортиста из 204 земље.

Боје Србије на Олимпијским играма у Лондону 2012. брани 115 спортиста у 15 спортова, 12 појединачних и 3 екипна, а у олимпијском тиму се налази 79 спортиста и 36 спортисткиња. По први пут у историји Србија ће имати представнике у теквондоу, те штафету у пливању. Заставу Србије на церемонији отварања носи Новак Ђоковић, а церемонији свечаног отварања присуствује и председник Србије Томислав Николић.

Игре, које ће трајати од 27. јула до 12. августа, заједно су организовали Олимпијски комитет Велике Британије и Међународни олимпијски комитет (МОК).

Председник националног олимпијског комитета Владе Дивац истакао је да је веома важно да сви у Лондону буду један тим и да новинари и спортисти заједнички представе Србију у најлепшем светлу. „Веома је важно да се новинари и олимпијци добро упознају, јер ће у Лондону сви заједно радити на промоцији Србије“, рекао је Дивац.

Србија ће одмах иза отварања ОИ  имати „богат“ дан у Лондону, пошто ће изаћи на борилишта у осам спортова. Први крећу стрелци, затим стонотенисери, бициклисти, пливачи, одбојкашице, веслачи и тенисери. Дан затвара Боксер Александар Дреновак.

Пожелимо им срећу!

 

(приредила: Г.Г.)

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

  1. Comments  Zeka Popovic   |  субота, 28 јула 2012 11:22

    Хајд`мо момци и девојке за нашу лепу Србију !

    НАПРЕД СРБИЈА !

    ЖИВЕЛА СРБИЈА !

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари