петак, 24 септембра, 2021

Масонски шефови стижу у Србију

Европска и светска масонска елита окупиће се у Београду од 25. до 27. маја на Конференцији Удружених великих ложа Европе (ГЛУДЕ), коју организује Велика национална ложа Србије (ВНЛС), сазнају београдски медији.

Дводневни дискретни самит окупиће у српској престоници 15 великих мајстора не само европских већ и латиноамеричких великих ложа. Међу њима ће бити и први масони Француске, Италије, Русије, Мађарске, Румуније, Бугарске, Мексика, Уругваја…
По први пут у историји новије српске масонерије долази толики број шефова најмистериознијег тајног друштва планете.

ВНЛС је једина обедијенција у Србији која има пуно признање Врховног савета Француске и Врховног савета Србије и једина која даје и чланове црвене масонерије, од првог до 33. степена, без које ниједна земља нема пуноправо признање – каже за „Ало!“ извор из врха ВНЛС-а, наглашавајући да се наставак масонског живота одвија тек у вишим степенима црвене масонерије, која води до највиших сводова моћи.

Овај масонски мајстор подвлачи да ВНЛС, која је један од оснивача ГЛУДЕ, наставља традицију Велике ложе Србије, из 1912. године, односно Велике ложе Југославије и данас ради под заштитом Врховног савета Србије, који је једини регуларни и међународно признати наследник Шкотског древног и прихваћеног обреда.

Како новинари сазнају, мајска конференција само је увод у много већи скуп који ВНЛС одржава већ у октобру, поводом обележавања века Врховног савета Србије, основаног 1912. године.

– У октобру ћемо угостити све гранд командере Врховних савета света, као кровних организација светске црвене масонерије. То значи да ће у Београду бити свих 50 гранд командера – каже наш саговорник, додајући да ће најмоћнији међу најмоћнијима неколико дана дискретно окупирати неколико најпознатијих београдских хотела.

 

извор: ВестиПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари