петак, 24 септембра, 2021

Дарко Младић: Поносан сам на оца

 

Почетком суђења за ратне злочине у БиХ Ратку Младићу, његов син Дарко дао је интервју за руски РТ. У њему је истакао како је поносан на свог оца.
Дарко Младић је рекао како је његов отац само покушавао да заштити земљу током рата у БиХ. Међутим, оптужбе против Младића говоре другачије. Сведоци говоре другачије, као и бројни аудио и видео снимци.

„Ми се боримо за његову слободу свим могућим средствима. Оптужбе против њега су врло тешке и сматрамо да су погрешне. Могу коментарисати о свом оцу, јер га познајем. У овом случају постоје два Ратка Младића, један је производ медија, што је далеко од Ратка Младића кога ја познајем„, истакао је за РТ Младићев син Дарко.

„Током ових 20 година, медији, поготово из земаља које су биле на супротној страни сукоба, помажу спровођењу рата против нас и још се држе своје приче о геноциду 1992. године, што је временски и пре почетка рата у БиХ. Претпостављам да су те оптужбе такође настале пре почетка рата„, сматра Младићев син.

 

 

Суђење Радовану Караџићу није хтео да коментарише, иако се оно води паралелно са суђењем његовом оцу.

„Поносан сам на очеву улогу у рату у Босни, не због тога што мислим да је крив за било шта, већ зато што је радио свој посао у том рату. Главни циљ тог рата био је заштитити наш народ од поновног излагања геноциду“, рекао је Дарко Младић, осврћући се на догађаје из Другог светског рата.

„Не мислим да је мој отац био пијун у служби политике Србије. Он је вероватно био својеврстан алат, којим се вршио притисак на Србију, али проблеми Србије се нису решили његовим изручењем. То је заправо била потпуно погрешна дилема“, сматра Дарко Младић.

(Вести)Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

  1. Comments  Zeka Popovic   |  четвртак, 17 маја 2012 14:37

    Gledam juče kako ove režimske TV razvlače i pljuju po Đeneralu Mladiću.
    Bilo me je sramota, nama neprijatelji ne trebaju, mi smo sami sebi najveći neprijatelji.
    Đeneral Mladić je srpski heroj i pravi Srbi će ga kao takvoga i zapamtiti.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари