петак, 24 септембра, 2021

Где је наша српска „нулта“ тачка

Црна Гора је показала пут. Каквим је он бојама обојен и какве се намере иза свега скривају, која ће опција политичких промена коначно надвладати, показаће само време!Да ли ће то бити „европски“ пут или заокрет у духу панславизма и враћања под скуте братске Русије, није битно. Само ће време и једна зрела политичка неутралност, ослоњена на националне стратешке интересе  покренути ротор народне воље у оном правцу, у коме буде то црногорски народ пожелео.

 

 

podgorica-protest...

 

 

 

А то је место где престаје свако нормално размишљање. Тачка у којој се рађа преломни позив повређених и преварених, – од овог тренутка, – ни корак даље!

Трепело се послушно! Обећања! Преваре! Лажи! Надања!
У неким моментима кад су реалитети били уверљиви, спуштале су се главе, ишчекивало једно ново рађање, једне наде која је могла, да су људи хтели, све окренути наглавачке и земљу усмерити у једном другом правцу.

Бунила се опозиција. Бунили су се сељаци, ратари, воћари и сточари, увидевши да су преварени, тражили су правду! Не може неко ко обрађује земљу и износи плодове свог рада, презадужен, варан откупним ценама, да верује да је праведно, да своје постојеће кредите, опет новим обавезама оптерећује, само због тога, јер систем и режим, који му је прозведено преузео, то све плаћа кад му воља буде. Месецима и година, са заостациома који убијају жељу и за радом и животом.
Српски човек је варан на сваком кораку, поткрадан без милости од система који је схватио да лажним обећањима може то бескрајно да ради!

Не могу пензионери који су годинама уплаћивали своје доприносе у фондове за своју старачку сигурност остати преварени и покрадени, а да то постане нормалан потез једног режима који је преварантски и лоповски!

 

stap-i-sargarepa...

 

Не може земља да се брани издајом и уз то лажима које погодују само онима који живе уз режим, а свима осталима да се газе основни патриотски осећаји за државност родне груде!
Србија је на тој „нултој“ тачки и само је тренутак одвојена од реакције народа који данас свестан сазнања о издаји и превари чека свој моменат!

Црна Гора је показала пут. Каквим је он бојама обојен и какве се намере иза свега скривају, која ће опција политичких промена коначно надвладати, показаће само време!
Да ли ће то бити „европски“ пут или заокрет у духу панславизма и враћања под скуте братске Русије, није битно. Само ће време и једна зрела политичка неутралност, ослоњена на националне стратешке интересе  покренути ротор народне воље у оном правцу, у коме буде то црногорски народ пожелео.

„Нулта“ тачка је у Србији само корак од оног што сви очекујемо.
Али, зашто Србија ћути?

Дај Боже да нам изјаве српских националних изрода, од Чеде Беде па до Чанка усранка, коначно нестану са видика наших националних потреба.
Вучић је потрошни материјал, он је своју издају наплатио. Народ му је веровао, али данас се све зна. Издаја државе је крупна замерка која се не може тек тако опростити, она захтева санкционисање. На то Србија чека, са оправдањем.

Jovan M. Pidikanac(Јован М. Пидиканац)


Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)



CAPTCHA
*

Скорашњи коментари