петак, 24 септембра, 2021

Ко је убио српску децу

И сама сумња да је злочин над децом у кафићу Панда дело ДБ је довољно монструозна да се на крају може поставити питање хоће ли се на крају „утврдити“ и да је Србија такође отела рударе из Белаћевца, правила логоре у Лапушнику или вадила органе киднапованима.

Животи прекинути рафалима: Масакр у кафићу у Пећи

Животи прекинути рафалима: Масакр у кафићу у Пећи

 

Ко је побио српске младиће?

 

Српска јавност је шокирана писањем појединих београдских медија да је Државна безбедност Србије одговорна за крвави злочин у кафићу Панда у Пећи који се десио 14. децембра 1998. године.

Тада су у овај кафић ушла двојица маскираних нападача и рафалима из аутоматског оружја убили:  Ивана Обрадовића (15), Драгана Трифовића (17), Вукосава Гвозденовића (18), Зорана Станојевића (17), Светислава Ристића (17) и Ивана Радевића (25). Сви младићи су били средњошколци, осим Радевића који је био студент.

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић заправо је први српски политичар који је после 15 година веровања да су тај злочин почили Албанци, пред Нову годину изашао у јавност са тврдњом „да има много страшних ствари са којима ћемо морати да се суочимо“, наводећи да управо у случају убиства деце у Пећи „нема доказа“ да су га извршили Албанци.

Десетак дана касније, Вучић је демантовао натписе да су за овај злочин криве британска МИ-6 и САС, али је и додао да га је „страх“ и помислити ко је могући починилац.
Београдска штампа је ову његову изјаву „превела“ у директну оптужбу да иза свега стоје некадашњи начелник ДБ-а Раде Марковић и бивши командант ЈСО Милорад Луковић Легија.

Вучић је  демантовао ту инфромацију, али ипак није и децидно искључио могућност да је то дело тадашње ДБ Србије. – Не постоје релевантни докази да је Раде Марковић издао наређење да се ти младићи убију – казао је Вучић.

Саговорници „Вести“ су шокирани смелим тврдњама појединих медија, објашњавајући да би држава морала хитно да реагује и отклони све недоумице. Један од лидера Срба са Косова Марко Јакшић каже да је згрожен и шокиран „монструозношћу оптужбе“ и да му није јасно који је крајњи циљ изношења оваквих тврдњи у јавност.

– И сама сумња да је злочин над децом у кафићу Панда дело ДБ је довољно монструозна да се на крају може поставити питање хоће ли се на крају „утврдити“ и да је Србија такође отела рударе из Белаћевца, правила логоре у Лапушнику или вадила органе киднапованима. Да ли је коначни циљ да се Србима огади Косово и ми који тамо живимо – каже огорчено Јакшић и додаје да „нема никакве логике да је држава Србија могла да учини тако нешто“.

То је јасно свакоме ко зна контекст дешавања на Космету, а посебно чињеницу да је те 1998. године забележено највише и киднаповања и убиства Срба. Не видим због чега би Србија организовала убиство у кафићу Панда када су нас Албанци те године већ убијали сасвим довољно, и то широм Космета – каже Јакшић.

И професор на Факултету безбедности Зоран Драгишић је шокиран открићем београдске штампе, оцењујући да ова сазнања захтевају „хитну и темељну истрагу“.
– Овакве оптужбе захтевају хитну реакцију државе. Ти наводи морају или да се докажу или да се демантују. Уколико се покаже да је тачно, заиста не знам која казна би била адекватна за људе који су побили ту децу – децидан је Драгишић.

 

Раде сазнао из медија

 

Адвокат Радета Марковића, Душан Машић, каже да је бивши шеф ДБ-а „био затечен информацијом“ о својој умешаности коју је сазнао из штампе.
– Раде Марковић је о овој тврдњи сазнао из медија. Рекао ми је да није имао оперативних сазнања – нагласио је Машић.
Иванчица Марковић, Радетова супруга, овакве је оптужбе назвала „небулозама и морбидностима које превазилазе границе здравог разума“.

 

 

Жртве безумља: Са сахране настрадалим младићима у Пећи

Жртве безумља: Са сахране настрадалим младићима у Пећи

 

 

Скувано у Хагу?

 

Више саговорника „Вести“, како из бивше ДБ, тако и војних служби безбедности, тврде да нису располагали са оперативним сазнањима да је злочин дело власти у Србији, али не искључују могућност да је у питању „подметачина“ људи против којих су се водили судски процеси како у Србији, тако и у Хашком трибуналу.
– Не би ме изненадило да су у тајним договорима са Хашким тужилаштвом и судом неки наши оптуженици правили и овакву врсту „нагодби“ – тврди један од бивших челника ДБ Србије.

 

 

( Ђ.Баровић )

*************************************************************

Вучићева „СТРАШНА ИСТИНА“ – ( Ко је убијао Србе?)

 

 

Зар самооптуживањем, слепим извршавањем наредби и додворавањем покушавамо да уђемо у ЕУ? Хоћемо да заслужимо бољи живот тако што ћемо душу продати ђаволу? Па и да је од НАЈМОЋНИЈЕГ, превише је! Ваљда би он требало да зна (кад већ то сам говори) да се од ЛАЖИ и ПРЕВАРЕ не живи – барем не часно.

 

 

Вучићу, КО ЈЕ УБИЈАО СРБЕ?

 

 

 

У емисији „Тешка реч“ на телевизији `Пинк`, Александар Вучић је рекао нешто што је морало унети нелагодност и немир у душу сваког Србина. Наиме, Вучић је рекао следеће:

„Поводом убиства младића у кафићу ’Панда’ у Пећи… Јесмо ли ми стварно установили ко је убио ту нашу децу? Или ћемо да будемо изненађени у будућности?“

На то је дошло питање изненађеног водитеља: „Хоћете да кажете да то нису били албански терористи?!“

„Ја хоћу да кажем да ми за то немамо доказе… НАПРОТИВ! Ја хоћу да кажем да има много страшних ствари са којима ћемо морати да се суочимо“, казао је Вучић загонетним тоном. Након намерно направљене паузе „психолошког бездана“, Вучић је продужио: „И хоћу да кажем да ћемо ми те проблеме да решавамо… Зато што, од лажи се не живи, од превара се не живи.“

 

 

А заправо, шта нам је то Вучић провукао кроз уши? Да убице никада нису ухваћене, то знамо. Али, сада Вучић говори да то нису учинили албански терористи. Откуд то он зна? А да то сигурно зна, Вучић је потврдио када је рекао да „немамо доказе“ да су злочин починили шиптарски терористи, и томе додао оно наговештавајуће – „напротив“. Шта то „напротив“ значи? Јасно је, ако се каже да немамо доказе да је осумњичени извршио убиство, па још томе додамо, да се све десило супротно од онога што смо веровали („Напротив!“), тада је јасно да морамо знати ко је прави убица. Да није тако, не бисмо могли казати да то нису учинили албански терористи. А Александар Вучић је управо то рекао: „Злочин у кафићу `Панда` 1998. године нису извршили албански екстремисти“. НАПРОТИВ!

Након свега, Александар Вучић би требало да јасно одговори на питање: „Ко је убио шест српских момака, од којих су петорица били малолетни?“ Одговор дугује не само родитељима побијене српске деце, већ и целокупној српски јавности, коју је констернирао својим јавним исказом пред милионским аудиторијумом. Само, остаје непознаница, има ли икога у Србији ко ће смоћи снаге и смелости да „најмоћнијем“ упути такво питање?

 

 

Господине Вучићу, дужни сте да нам кажете ко је извршио тај гнусни терористички напад у Пећи, када су мучки убијена српска деца? Пошто се из вашег наступа могло закључити да добро знате и убице и наредбодавце, тада ви не смете и даље (немате право) да ваш „вољени народ“ држите у неизвесности!

Ако је истина оно на шта на известан начин алудира Александар Вучић, а то је да су шест младића у кафићу `Панда` стрељани одлуком српске државе (оне исте која је, како ППВ тврди, `убила и Славка Ћурувију`), тада ћемо се као народ уистину морати суочити са „много страшних ствари“. Да ли то значи и да 2003. године на децу у Гораждевцу, док су се купали у Бистрици, нису пуцали албански терористи? Ни њихове убице нису до данас пронађене?  Да ли ће Александар Вучић и ту „пророчки“ рећи, значајно подигнувши обрву, да „нема доказа да су то починили албански терористи –НАПРОТИВ!“

 

Помен жртвама у Гораждевцу

Помен жртвама у Гораждевцу

 

 

И тако редом, од села Старо Гацко (где је 23. јула 1999. године масакрирано 14 српских жетелаца), преко погрома над Србима у марту 2004 (ваљда су ту Срби опет сами себе прогонили и убијали), па до данашњих дана. Пошто ниједан убица српских цивила на Космету никада није ухваћен, нити процесуиран, а камоли за тако тешке злочине осуђен, тада бисмо морали – телали Вучића – да се замислимо над питањем – ко је заиста побио ту српску нејач и цивиле?

 

Убијени Срби на Косову и Метохији

Убијени Срби на Косову и Метохији

 

Водећи се Вучићевом „НАПРОТИВ“ логиком, ипак ће бити да све те злочине нису извршили албански терористи (како смо ми однекуд претпостављали), јер – каже `најмоћнији` – „МИ ЗА ТО НЕМАМО ДОКАЗЕ“. Упитајмо се, онда, ко је 17. фебруара 2001. године извршио терористички напад на српски аутобус у коме је убијено 11 особа (од тога, двоје деце) и рањено 40 особа – и суочимо се са грозном истином да „немамо доказе да су то починили Албанци“. НАПРОТИВ!

Надамо се да ће Вучић открити и убице проф. Драгослава Башића (предавача са Калифорнијског универзитета Беркли), којег је побеснела руља у Приштини на улици тукла до смрти, док су то незаинтересовано посматрали војници НАТО-а? Ни ту починиоци тог злочина никада нису ухваћени, иако се добро зна ко су. А заправо, ко су Башићеве убице? Албанци? Не, то се никако не може тврдити, јер за то НЕМА ДОКАЗА. НАПРОТИВ!

ИМА МНОГО СТРАШНИХ СТВАРИ СА КОЈИМА ЋЕМО МОРАТИ ДА СЕ СУОЧИМО! Ко је у јуну 2000. године заклао три Србина у селу Бијело Поље у близини Пећи? Нема доказа да су то злодело учинили Албанци. НАПРОТИВ! Ко је Србима вадио унутрашње органе? Ама, људи, нема доказа да су то чинили Албанци. НАПРОТИВ! Ко је Србима одсецао главе, вадио утробу, черечио удове? Ко је отео преко хиљаду Срба, за које на сајту Владе Србије постоје подаци по имену и презимену? Да ли су то учинили албански терористи?  „МИ ЗА ТО НЕМАМО ДОКАЗЕ“. А пошто немамо доказе, тада треба да се суочимо са СТРАШНОМ ИСТИНОМ! А та „страшна истина“ је да „немамо доказе“ да су Албанци починили и један једини злочин на Космету, а у праву важи презумпција невиности… Албанац није крив! НАПРОТИВ! Крив је…

 

КО је убио њихову децу?

КО је убио њихову децу?

 

И ако је од Запада, прешло је сваку меру! Од наших марионетских власти, још горе! Зар самооптуживањем, слепим извршавањем наредби и додворавањем покушавамо да уђемо у ЕУ? Хоћемо да заслужимо бољи живот тако што ћемо душу продати ђаволу? Па и да је од НАЈМОЋНИЈЕГ, превише је! Ваљда би он требало да зна (кад већ то сам говори) да се од ЛАЖИ и ПРЕВАРЕ не живи – барем не часно.

 

( Д. Гостељски, КОРЕНИ )

Објављено, 03.јануара,2014.године

 

 

 

 

 

 

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

  1. Comments  Јован М. Пидиканац   |  петак, 03 јануара 2014 17:33

    Вучић само извршава наређења и жеље запада. Ништа, баш ништа не сме да успори србско “ братимљење “ са Шиптарима. Европа има јасне намере и правда за побијене Србе, никада неће угледати светло дана. Пишемо и критикујемо, псујемо и проклињемо и опет ништа. Брод србски плови немирним водама. Све што се данас догађа, то је само део програма којег су нам други написали, а наши издајници и политичари без карактера и морала, – извршавају.

    Заборављају на малтретирану и побијену србску децу, бомбе бацане у куће мирних србских сењака, паљења летине, и пшенице, принудна исељавања да би се спасла глава.
    Вучић ми све изгледа као човек који долази са друге планете и благе везе нема о шиптарском терору.
    Са терором запада, ту све зна јер је извршиоц, лопина и издајник свега што нас чини народом…

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари