четвртак, 23 септембра, 2021

ИЗБОРИ СУ НА ПРАГУ и друге Зекине причице (2.део)

 

 

Vucic-i-vizija 13

 

 

-Лепосава, позови ми ,дер, Дацу и Вучка…спреми кафу и једно кило ’’Томанијоваче’’ …треба да одржимо састанак пошто сам расписала нове изборе..

– Ево одмах, мила моја Томанијо…одмах зовем…одмах..

После пола сата…

 

-Е, добро те ми одмах дођосте љуби вас баба Томанија…тако треба… ефикасно…

– Нормално, мајко моја политичка…него зашто си нас звала…

-Ево вам програм који сам направила за нове изборе…по тачкама…таксативно…

 

1.Нећемо се смирити док Косово и Метохију не вратимо под
уставно-правни поредак Републике Србије.

2.Србији доносимо 100 милијарди евра директних инвестиција.

3.Упослићемо Србију са још 200 хиљада нових радних места.

4.Отворићемо канцеларије за брзе одговоре.

5.Поништићемо све Боркове штетне споразуме и исте презентовати народу.

6.Расветлићемо изборну крађу.

7.Саградићемо канал до Солуна.

8.До краја године биће ухапшен Дарко Шарић, вођа нарко клана…

-Чекај бре, Томанија, ово су стара обећања, то је важило да прошле изборе…

 

-Ма немој, а шта се променило, да се није народ можда променио?

 

-Да знаш да си у праву мила моја политичка мајко, ко се више сећа ових наших обећања…? Има само да прилагодимо неке тачке новонасталој ситуацији и добијамо изборе као од шале.

-Ја се сећам…није ред да варамо народ.. треба му рећи истину. Томанија је ионако изјавила да су јој сви мили а да јој је Вучко најмилији…није фер…где сам ја ту?

 

-Слушај Дацо, боље умукни да ти не отворимо коферче. Не чачкај мечку! Или си рада да те пребришем са списка потенцијалних коалиционих партнера када добијем изборе?

 

-Их, пази да ме не уплашиш. Мени је Ештонка и тако рекла да увек имам место код ње а и Обама ме је звао на фруштук. Боље би ти било да се смириш да ја не почнем да причам…

 

-Шта вам је обома, немојте да се свађате…дај да анализирамо ове тачке…па после свако на свој задатак..

Тачка 1.

Ова тачка ће да гласи:

-Нећемо се смирити док КиМ не вратимо у уставни поредак Косова јер нам је Ештонка обећала да то нема везе. Косово и тако остаје део Косова а остаје и српско у оној мери колико смо ми потписалу у Бриселу а ти Дацо знаш шта си потписала и како си се здравила срдачно са Тачијем?

-Јесте, али смо добили и приступне преговоре са ЕУ а добила сам и златан кључ Раја тј. ЕУ.

-Баш…ја сам плакала од среће кад сам видела кључ…још само да нам дају и катанац…шта ти кажеш Вучко?

-Ја сам се толико радовао и исцрпео психички када сам видео кључ да сам морао да прилегнем у једној канцеларији. Није било кревета а ја на патос…али кад је кључ у питању, нема везе!

 

Тачка 2.

-Ову тачку нећемо да мењамо. Остаје да гласи како је гласила. Ко је луд да нам верује нека верује, ко му брани а што  их више тим боље за нас.

 

Тачка  3.

-И ова тачка има да остане непромењена. Зна се да Срби не воле да раде па ми нисмо криви што је ова цифра од 200000 новозапослених недостижна. Ето, запослили смо све своје партијске активисте, кумове, тетке, подмладак и ту ћемо таман да се примакнемо пројектованој цифри близу. Ови остали има да конкуришу по свим правилима и законима па како се коме заломи, ни по бабу ни по стричевима!

 

 Тачка 4.

-Ову тачку ћемо да бришемо. Шта ја има коме да одговарам. Па још на брзака. Ја и тако све своје одлуке доносим после дугог размишљања, промишљања, вагања. Па треба неком да се правдам, не долази у обзир!!

-Тако је мили мој Вучко, коме нешто није јасно нека се жали Уставном суду па нека од њега чека ‘’брзи’’ одговор.

 

Тачка 5.

Све Боркове споразуме смо и тако испљували и пребацили у своју корист. Где он стаде ми продужисмо!! А дуг нека неко други одужи, то није наш проблем!

 

Тачка 6.

-И ова тачка се брише. Наши избори ће бити фер и ‘’поштени’’. Ко буде крао ја ћу лично да му уручим одликовање, и тако је остало на лагеру вишка.

– Чекај, бре, Томанија, како да краду…сви ће да нас провале…

-Мили мој Вучко, сада ћемо да покажемо празне џакове па ко не верује да су празни нека дође да провери…нисмо ми лопови као они прошли…ми смо суптилни…

 

Тачка 7.

-Ова тачка мора да се форсира. Није ред да мој пријатељ Баћевић испадне лажов, он ми је фамилија…еј, бре… Колико кошта нека кошта а шта има да кошта то каналче? Близу је Солун а и каналче можемо да сузимо. Важно је да ће то бити капиталан објекат који ће омогућити новим нараштајима да седну у чамац мало завеслају и ето их код браће Грка. Ко у то не верује, тај нема визију, машту. Њему треба забранити да после весла до Солуна, нека иде аутобусом, авионом па нека види шта му је јефтиније. Баћевић је визионар, он види даље од Солуна!

 

Тачка 8.

-Е, ова тачка је доказана у пуној мери. Имали смо Гром 1, Гром 2, похапсисмо све дилере. Муње им севају испред очију, направио сам им пакао од живота. Запамтиће мајци када су се ухватили прљаве работе. И амерички амбасадор  нас је похвалио! Само,  тражио је да се Велики Трновац не дира јер је то у њиховом интересу…знате…Бондстил…маршрута не сме да се дира.

– А где је Шарић?

-Појма немам. Мало мало па се јави на Скајп и пита колико треба пара за нашу кампању. Да бар ћути него се ухватио Скајпа који могу сви да слушају. Морон. А ти Дацо види тамо са оним Бананом да приложи неку кинту али да се не зна…?

-Ваљда ће Банана мени да да паре, то је мој јаран и друг, шта ти имаш са тим Вучко?

– Добро, опет се качите? Састанак је готов, све је договорено. Сада да кренете у кампању па нека вам је алал. Србија чека да крене напред а без ових избора то неће бити могуће. Неко боље време је пред нама. Ко год то не види нека му је опроштено, тако ми Бога!

 

 

( Зека Поповић )

 

 

 

********************************************************

 

 

 

ЉУДИ СУ ПЛАСТЕЛИН или АВЕ ЦЕЗАРЕ-2

 

 

ljudi od plastelina 2...

 

– Аве Цезаре, поздрављају те твоји легионари који излупаше гласачке кутије!….
– Добро, бре мамлази једни, јесам ли рекао да се та прича више не спомиње, да је то тајна, да о томе нема приче.

 

– Ооо Цезаре…опрости, ти знаш да ми тешко памтимо а брзо заборављамо, то је и био услов када смо приступали у твоју легију!
– Препоштени мој Цезаре, све је обављено до савршенства. Организовали смо митинг у Митровицијусу, поделили смо тону хране народним кухњама, свима смо припретили, направили смо распоред гласања по гласачким местима, само нам је прелепа Зока незадовољна.
– Како то Вулисусе…како је то могло да се деси?

 

– Добри мој Цезаре, неко јој рече да ће бити гладијаторских борби.
– Па што није било, нисте могли да нађете две будале да се умлате до крви…?

 

– Неће нико, најхрабрији мој Цезаре,  све стрина до стрине…
– А што се ниси ти пријавио Вулисусе…види какав си стамен…чудо од човека, када ти запретиш целом Митровицијусу….свима се гаће тресу од страха…

 

-Како ја, прелепи мој Цезаре, ја сам себе промовисао у судију…ја да се млатим са плебсом..ваљда сам ја неки патриције.
-Добро Вулисусе, колики ће проценат гласача изаћи на oве поновљене изборе по твојој процени?

 

– 80%
-Вулисусе, како 80% ваљда 100%?

 

-А, Цезаре мој, тих 20% сам оставио као изненађење. То ти је као златна карта, адут. Па још када тих 20% пустимо у медије, ма има Маркус Јакисус да остане без текста. Сада смо у фази пеглања, мешења, притискања, пресовања, обртања, завртања, обликовања, гажења свих оних за које мислимо да ће дати и трунку отпора. Има мајци да запамте када су изашли на ове изборе на које ћемо их ми извести.
-Вулисусе, та технологија којом ти мислиш да се послужиш је пријемчива за пластелин..

 

– Ја, Вулисус, препаметни мој Цезаре, ти гарантујем да сам ову технологију савладао одавно, још ми је од тате остала. Него, Цезаре мој, шта ти је то пластелин?
– Е, мој Вулисусе, то ти је ствар која ће да се појави тек за једно 2000г. и врло је добра, лако се обликује, свашта од тог пластелина можеш да направиш па чак и гласаче о којима ти причаш. Мало месиш, газиш, притискаш, претиш и ето ти идеалног гласача, као кад месиш пластелин, ма …занимација и уживанција….играрија…

 

– Аве…Цезаре…аве… какв ум… каква визија…клањам ти се Цезаре мој, клањам и обожавам…
– Добро де, Вулисусе, не увлачи ми се претерано…толико вас је већ увучено да не могу више ни да седим ни да ходам нормално.

 

 

( Зека Поповић )

 

********************************************************

АВЕ, ЦЕЗАРЕ

 

 

 

Lovorov venac...

 

 

 

-Аве Цезаре, поздрављају те они који разлупаше гласачке кутије..!!

-Добро , бре мамлази једни, зар вам  Дикисус није пренео моја наређења јасно и разумљиво. Кутије није требало ломити него их мазнути да тачно знамо колико је гласало на Тачијусовим изборима за нашу листу.

 

– Али, Цезаре, Дикисус, рече да лупамо а ми рокај све у шеснаест, баш нам се нешто омилило, појма немаш!

-Добро, Вулисијусе шта сада да радимо?

 

-Мој Цезаре, појма немам, пресушиле ми идеје начисто!

-Пресушиле ти идеје, то је најлакше рећи. А ја позвах Расмунсијуса да нам дозволи да пошаљем своје легије у Митровицијус да похапсим све оне који не хтедоше да гласају и то само на 45 минута а ви место да те испендречите и да их натерате на гласачка места ви лупате гласачке кутије!

 

-Мили Цезаре, где да их пендречимо када су се и они организовали, само мотре и ћуте а било их је и више!
-Цезаре, Цезаре, сетих се, опет ми навиру идеје…преплављују ме као пролећна бујица.
-Реци Вулисијусе…да и од тебе чујемо нешто конструктивно и паметно.

 

-Цезаре над Цезарима, има да оптужимо Маркуса Јаксиуса за лупање кутија и бојкот избора. Да кренемо на њега и његове фалангисте, да их разбијемо до коске, да их све похапсимо да ни један не остане, све до једнога.
-Није ти лоша идеја Вулисијусе само како то мислиш да изведемо када је народ на његовој страни?

 

-То јесте проблем, препаметни мој Цезаре, али да ми то изведемо у пола ноћи или да наговоримо да Тачијуса да пусти своје легије да га гањају, зар нисмо браћа по сарадњи и договорима по питању ових избора?
-Море, Вулисусе, све ми се чини да имамо кртицу у нашим редовима или су ови наши глупи к’о тоцила. Ја наредим једно они раде друго, одлепићу од тих идиота начисто.

 

-Цезаре, да ми ово пребацимо на Дачисијуса па не ка се он млати и договара са Тачијусом у Бриселсусу шта ће и како ће. Уосталом, тај народ из Митровицијуса је и тако сада Тачијусова брига. Ми смо све покушали али видиш да не иде.
-Да знаш да си у праву мој Вулисијусе, не видех од кад се родих таквог наопаког народа. Све баксуз до баксуза, никога не слушају, само Маркуса Јакисуса. Хоће да остану у Србисијусу и сматрају да је Косметијус још увек Србисијус територија мада је ми лепо предадосмо Тачијусу како се договорисмо у Бриселсусу.  Само ми стварају главобољу да не могу да се посветим паметнијим и хитнијим стварима.

 

-Аве Цезаре, поздрављам те ја Дикисус, ено стигле покрљане кутије, шта да радимо са њима?
-Слушај ти….боље ми се макни са очију да те сада не би ставио на крст на сред Теразија, глупсону један. Вулисијусе, пошаљи наређење директору Легије да овога деградира на ниво уличног легионара, нека шета улицом и лови џепароше ако тако неспособан може и једнога да савата.
-Нећу више да вас ни једнога видим бар месец дана. Одох сада на ЕР Србијус до Арапских Емиратијус да видим свога брата Ибн Сабахудина, калифа над калифима, да договоримо фабрику чипова за ситну стоку и велику марву. Може да се деси да и Клеопатра наврати па ето мени релаксације и одмора …једва чекам. Остављам вам Србијус на стaрање и до мога тријумфалног повратка из Емиратијуса и проласка кроз Тријумфалну капију коју ћете у међувремену саградити…… а сада свако на свој задатак…мрш….

 

 

( Зека Поповић )

********************************************************

 

 

 

 ИНТЕРВЈУ

 

 

 

med i mleko

 

-Господине први Подпредседниче Владе, захваљујем се понизно и љубим руке, добро ми дошли.

 

-Хвала…хвала…боље вас нашао…

 

-Камерман, снимај крупан план…где је шминкерка да поправи шминку господину подпредседнику…брзо, морамо да журимо…господин подпредседник има још два интервјуа у студију 2 и 3……

 

-Дакле, господине Подпредседниче прве Владе љуби….

 

-Момче то си већ рекао…

 

-Озбиљно…уби ме трема вечерас…дакле, као што рекох љуб…..

 

-Алоооо, момак јеси ли ти нормалан, то си већ рекао…ожвалави ми руке…крећи са питањима или ћу да зовем власника ове  розикасте ТВ …..

 

-Извините Први подпредседниче Владе….где су ми питања…зар их нисте добили пре недељу дана….аха ….ево…Шта можете да нам кажете о општој ситуацији у Србији?

 

-Елем, ситуација никада није била боља, не да је боља него је сјајна, једноставно идеална…да не понављам а поновићу,… идеална.

 

-Јесте господине Први Подпредседниче…јесте то сви ми видимо на нашој розикастој ТВ ….наши прилози и програм увек прате само вашу визију…

 

-Тако треба…и никако другачије…како рекох , ми постижемо успехе на свим пољима.

 

Јесмо ли кренули у обрачун са корупцијом и са тајкунима…јесмо!

 

Јесмо ли реконструисали Владу…јесмо!

 

Јесмо ли донели нове економске мере које ће донети незапамћен економски и привредни развој…јесмо!

 

Јесмо ли у Бриселским преговорима постигли незапамћен успех…јесмо!

 

Јесмо ли све учинили да послушамо и да све урадимо по упутствима наших пријатеља из ЕУ…јесмо!

 

Јесмо ли направили аранжмане са нашим арапским пријатељима, предали им наше њиве и ЈАТ…јесмо!

 

Да ли ћемо за то добити неколико милијарди евра и да ли ће Србијом потећи мед и млеко…хоће!

 

-Значи, наша политика из које сам поменуо најважније ставке граби ка путу успеха који ће преобразити Србију и од ње направити балканско чудо какво још није виђено не само на Балкану већ и шире…чак до Африке. Реконструисали смо Владу, довели смо човека са елитног страног факултета да нам направи економски програм генијалан у толикој мери да ће његово спровођење збунити свакога ко покуша да га спроводи без обавезног детаљног упутства који ћемо штампати за све њему потчињене чиновнике, да неко не забрља оно што је кристално јасно. Довели смо стране саветнике који ће нам давати савете у оним областима о којима ми само наслућујемо да постоје. То су све експерти светског формата и захватају широк дијапазон тема, замислите, чак до секса! Похапсићемо све непоштене , све лопуже и лопове док само ми не останемо да би Србија могла да види и да увиди, шта ће бити а бити мора, када ми препоштени водимо земљу у, да не кажем, најсветлију могућу будућност.

 

 

-Опростите Господине први Подпредседниче, начули смо да у склопу мера намеравате да продужите и радни стаж?

-Да, тачно…радни стаж је малог трајања и треба га продужити бар за једно 15 година. Тако би смо елиминисали одлазак у пензију за дужи рок. Да је то могуће можете сагледати преко примера нашег коалиционог партнера Кркобабца који је светао пример како се може дочекати пензија и у осамдесетим годинама. Њега смо узели за еталон, ко не може да издржи да га сустигне, жао ми је, боље да није заснивао радни однос. Има да се ради до изнемоглости, зар ви мислите да ћемо ми плаћати пензије нерадницима и џабалебарошима…не долази у обзир!

 

-Извињавам се, господине Први Подпредседниче, шта можете да нам кажете о Бриселским преговорима?

 

-Све најбоље. Косово смо скинули са дневног реда. Оно је сада шиптарски проблем. Предстојећи избори ће, напокон, Србе ставити на место које им припада и које смо им ми кроз врло тешке и болне преговоре наменили. Они сада нека гледају шта ће и како ће, на њима је да прихвате све наше договоре као своје, да изађу и да бирају све оне које смо ми и Приштина предложили. Ево, молим вас, издејствовали смо од Приштине да и ја могу да одем на Косово да се помолим у неком нашем манастиру и да се вратим  задовољан и просветљен.

 

-Господине Први Подпредседниче Владе шта можете да нам кажете о ЈАТ-у и партнерству са Арапским Емиратима, њивама, чиповима…

 

-Нећу да вам кажем ништа док не никну први краставци и тиквице на њивама које сада они поседују, док не почну да ничу и док не почну да их извозе авионима ЈАТ-а, камионима, возовима, бродовима. Има да преплаве краставцима цели Блиски и Даљи Исток, све до Тибета.Тек ће се видети шта значе српски краставци на арапски начин. А милијарде само што нису пристигле па када потече мед и млеко овом земљом нека се нико не зачуди.

 

– Господине Први Подпредседниче, хвала вам на исцрпним и надасве конкретним одговорима који ће уверити српску јавност да Ви и ваша Влада немате алтернативу, тренутно, на српској политичкој сцени….ух, сав дрхтим. Таква имагинација, каква визија!! То је оно што Вас краси и издваја од свих осталих. Србија је срећна и благородна што вас има. Љубим руке, хвала лепо, хвала лепо, никада вам не могу захвалити што сте гостовали на нашој розикастој ТВ !

 

Молим…молим…и други пут, може већ сутра!

 

(Зека Поповић)

********************************************************

БЕЗ МЕРА СЕ НЕ МОЖЕ

sipak

 

-Господо Министри, помоћници Министара, државни секретари, секретари државних секретара, секретарице секретара државних секретара, секретарице на пробном раду, наше драге хигијеничарке и остало помоћно особље, сазвао сам овај Збор радних људи наше Владе да продискутујемо о новим мерама које су предочене народу а које ће нама овде објаснити наш Лаза са Јејла да не би било после рекла казала иако се ове мере нас најмање дотичу.

-Како нас се не дотичу, већ сте отпустили Зорку кафе куварицу а Милутин из обезбеђења је јуче покупио све решое па не могу ни кафу да попијем на сабајле када дођем у свој кабинет!
-Кркобабићу, нека ти баба кува кафу код куће…
-Јес, када би могла…гледа Фарму по целу ноћ па се јутром обезнани, појма нема где је….
-Добро, Кркобабићу, решићемо тај проблем…сада има реч Лаза  са Јејла….
-Мени је мој професор економије на Јејлу рекао да сам геније те стога сматрам да су ово генијални предлози тј. мере од који нећу одступити по цену да ми никада не дате кабинет у средини ходника, како сам тражио, а тражио сам зато што сам ја ни левак ни дешњак, нит мушко нит женско…таман златна средина.
-Мере су следеће:

* Смањење опорезивања рада — мање ћемо опорезивати рад јер сви кукају како је рад превише опорезован мада бих ја, да се ја питам, овде опорезовао и оне који шетају улицама беспослени јер бих и то сматрао за неки рад. Тако би смо испразнили улице  да се не види колико је беспослених, боље нека седе кући него да се мувају около као глуве кучке без циља и смисла.

* Увођење солидарног пореза на високе зараде — ове мере око наших плата ће бити кратког века, тек док народ  заборави о чему су биле мере…за једно 2-3 месеца а после ћемо све вратити на старо као што ћемо вратити и разлику која је умањена. Нисам ја овде дошао да продајем своју генијалност за кликере него за паре и то у еврићима.

* Укидање бонуса за војску и полицију — и ово је привремена мера пошто ћемо укинути и војску и полицију. Војска нам не треба јер живимо у пријатељском окружењу што се потврђује из дана у дан. Полицију ћемо проредити и оставити само оне који ће нас чувати а грађани нека се самоорганизују па нека јуре лопове и убице сами док их не нахватају. Само не смеју да им суде сами…зато имамо сјајне судове, тужиоце и судије…кога се они дохвате боље да сам себи пресуди него да њих малтретира.

* Замрзавање запошљавања у државној управи — и ово је привремена мера, да се Власи не досете. Где ћемо запошљавати наше другове, нашу децу, снајке, зетове, ћерке, синове, кумове…ако треба и аскурђеле ако не код нас? Ето, ја сам рекао мом цимеру да ћу да га запослим код мене у Министрству док не нађем девојку…па да се мењају али биће мрка капа…ма, много ми се свиђа мој цимер…

* Пензије се неће смањивати — ова мера је изнуђена од стране господина Кркобабића. Чак ми је и прети да ће да ме пребије као мачку ако дирнем у пензије. Јуче ме је гађао перуником из вазе пошто му је кристална пепељара , изгледа, много тешка тако да ми не пада на памет да због пензионера ризикујем свој млади живот.

* Смањење службених путовања — ова мера је донесена јер га неки баш претераше. Стално путују до Литваније јер председавају ЕУ мада има индикација да су Литванке наклоњене нашим преговарачима у смислу тумачења неких вештина које су покушали да ми објасне иако их ја ништа нисам разумео…мислим, то око вештина…

* Мање коришћења службених возила — нема више возикања за све и свашта. Хајде до пијаце, разумљиво, али до кафића и кафана…укида се. Ноћне изласке смањити на најмању могућу меру…ко може…а и да се унапред јави због договора око изласка у исте кафане…сви на гомили…лакше шоферима…

* Гашење фонда за развој — обишао сам неке реоне и регионе и дошао сам до закључка да смо сасвим солидно развијени…негде мање, негде више, тако  да је постојање овог Фонда сувишно и може да буде само извор махинација и манипулација. Ко се није до сада развио нека вежба…сигурно му следи успех у смислу развитка.

* Укидање субвенција— ова мера је била извор многих несугласица, свађа, оптужби. Свака субвенција се укида па нека се сналази како ко уме, доста је ова Влада била обична крава музара…нема више…готово…сада ће ова Влада да музе…

* Повећање пореза на добит фирми и на имовину — овде треба бити ефикасан и немилосрдан. Ко год отвори трафичицу, има пара, тако да му одмах треба разрезати порезе и прирезе таман онолико колико нам треба. То важи и за имовину поготову за ону мању јер је ње више а масовност доноси више пара па ко плати нека му а ко не плати да се одузме и прода богатијима и ето пара као салате за буџет.

* Боља пореска контрола — формирати пореску полицију која ће носити ознаке “Лазина Полиција“. На конкурсу да се приме само ограничени а јаки у физичком смислу. Па да видим тога ко неће да плати тамо где се они појаве. Њихов мото мора да буде “Сила Бога не моли“

* Боља контрола царина — Царину организовати на принципу случајног узорка поготову ако су наша предузећа у питању. Царинити сваки трећи кинески контејнер и то по смањеној стопи јер нам они граде мостове па треба да се пристојно обуку одећом и обућом из своје домовине, није ред да им убијамо носталгију за родном грудом.

-То су мере са којим се сложио и Први подпредседник Владе, што је мени најважније. Колико се слаже Председник Владе није ми познато а и није ми ни важно у овом случају јер сам важнога већ навео.

-Ето поштовани Зборе, чули сте нашег Лазу. Дискусије неће бити јер нема о чему да се дискутује. Ти, Кркобабићу, замени воду у перуникама, нешто су омлохавиле колико сам приметио а Милутин да ти врати решо…. само пази да не запалиш Владу!

-А сада свако на свој задатак, Србија нас зове и чека!!

 

(Зека Поповић)

 

 

********************************************************

 

 

ЕКСПОЗЕ МИНИСТРА ЕКОНОМИЈЕ

 

Lazar-Krstic-Aleksandar-Vucic-Vlada-...

 

Премијер – Поштована Господо Министри, заменици, секретари, подсекретари, секретарице и остали чланови ове надасве цењене и успешне Владе.

Надам се да ћете обратити позорну пажњу на експозе који ће поднети наш г. Лаки иза кога чврсто и врло близу стојим ја и Први Подпредседник Владе, тек да вам напоменем, због чврстоће.
Добро Кркићу, штаје сада, експозе још није поднет…
Кркић – Шамо да викнем Жорку шекретарицу да ми донеше зубало, зафорафио сам га у кабинету!
Премијер – Значи опет си задремао па ти је испала комплет протеза….добро, да наставимо, реч има цењени Министар економије Лаки Јејловац!
Лаки – Поштовани Господине Премијеру, Први Подпредседниче Владе, господо Министри и остало помоћно особље, да не набрајам остале функције и звања…да будемо брзи и ефикасни…
Прво бих се захвалио Господину Првом Подпредседнику Владе што ме је пронашао и што је у мени видео непојмљиви капацитет који је у стању да све своје способности стави у његову службу без икакве дилеме и са великом радошћу и оданошћу. Моји Јејловци су били запњени када сам им рекао какву сам понуду добио. Рекоше ми, када сам стигао, да су и овде неки још запањенији али нема везе. Тек ће бити запањени.
У сваком случају, трудићу се да оправдам дато ми поверење не би ли што пре одрадио задатак за који сматрам да ће подићи Србију  и ставити је у ред просперитетних земаља и на чело региона.
Па, да почнем.
 
ПРИВРЕДА И ПОЉОПРИВРЕДА:
Ту треба извршити доста интервенција у смислу побољшања матријалне базе и даљњег напретка ове две гране које су од круцијалног значаја за ову земљу. Значи, ако побољшамо садашње стање имаћемо побољшано стање које ће донети несумњиви напредак. Ми сада радимо на томе да тренутно стање окренемо у нашу корист, стање које ће нашим мерама кренути да се побољшава без обзира што је стање сада очајно. За мене и мој тим је врло важно да постојеће стање пређе у побољшано стање, значи да садашње стање не остане како јесте већ да променом на боље, постане боље стање у смислу кретања ка побољшаном и бољем стању. Ако нисте приметили стање је већ почело да се побољшава самим тим што вам износим овај Експозе који сагледава шта треба урадити да ово већ побољшано стање пређе у једну константу коју ћемо ми пратити будно и предано.
Да би све ово успело, потребно је пар милијарди које ћемо намакнути како знамо и умемо.Уосталом, није срамота задужити се, срамота је не враћати задужено. Враћање неће бити наш проблем. То ће бити проблем неких других. Ми ћемо показати како је лако задужити се да би се остварио напредак стања о коме вам говорим.  О конкретним пројектима у привреди говориће Министар Радујко када буде имао пројекте ако их сада нема имаће сигурно, пошто знам да Министар Радујко предано ради на њима. Ја сам велики оптимиста, успех нам куца на врата.
 
ЗДРАВСТВО:
Овде ћемо направити велике резове у смислу побољшања здравствених услуга, тј. морамо да видимо кога ћемо лечити а кога не. Није ред да се паре и лекови троше на неизлечиве, на старе…и на оне који не доприносе општој ствари коју је зацртао Први Подпредседник Владе. Ту ће бити болних резова, ампутација а неки ће и на обдукцију да би смо установили шта се десило ако почне масовно одумирање. Није ред да се ова Влада оптужи за оно што је природан процес, који нам у свако случају помаже да имамо што мање клијената на списку.
 
ПРОСВЕТА:
У просвети је стање сасвим задовољавајуће. Предходни министар је радио јако добро па је такво стање и оставио свом наследнику.
Основно и средње образовање остаје како јесте. Избацују се квалификациони испити а уводе матурски са више предмета, па ко положи нека изволи даље у средњу школу. Предходни министар је био велики визионар. Укидајући квалификациони испит ове године указао нам је на пут којим треба да идемо у будуће. Високошколско образовање треба још више приватизовати и свима доделити акредитације који се пријаве и који оснивају нове факултете. Није ред да ваша деца немају могућности као  сва деца у Европи. Свакоме  факултет, свакоме диплома…што јефтинија  акредитације  које ће бити враћене у буџет кроз повећан број студената и школарине.
 
КУЛТУРА:
Ми смо познати као културан народ. Ова криза је допринела да мало мање улажемо у културу што ћемо променити у догледно време. Улагаћемо и мање ако треба јер онај који је културан остаће културан без обзира колико има пара и колико се улаже у њега. На некултурне и тако не рачунамо па зато не бих трошио паре и речи на такве. Културне ћемо форсирати у сваком погледу, да остану такви…. па колико издрже.
ПОРЕСКА ПОЛИТИКА:
Ту смо већ почели са неким конкретним мерама, већ смо повећали неке таксе а да нисмо објавили што и јесте онако како треба радити. Грађанство и тако плаће све што му се наметне па сваки нови намет нико ни не примећује нити се буни. Сви лепо плаћају.
Применићемо нову технологију код убирања пореза.
То је најновија технологија: Цеђење суве дреновине до задње капи и задње паре.
Та технологија је пројектована тако да цеди полако али сигурно, да ли кроз ПДВ, пореза на некретнине, или пореза који ће бити уведен на било шта што још нисмо узели у обзир и чега се нисмо сетили.
Њоме неће бити обухваћени они који су је већ користили и који ће као стари корисници ове технологије имати бенефите јер могу да нам пренесу њихова драгоцена искуства. Ту се мисли на богатији слој друштва. Њих треба заштити јер су својим умећем показали и нама којим путем треба да идемо и како да остваримо успешну пореску политику. Биће о овоме још речи, за сада само информација која би требала да остане међу нама.
 
РЕФОРМА ПЕНЗИОНОГ СИСТЕМА:
Овде ћемо предузети кораке који још нису виђени нигде и никада.
Пошто је много пензионера а мало радника који им зарађују пензије морамо учинити да смањимо број пензионера. То ћемо прво учинити кроз здравствени систем, а реформа пензионог система ће ударити шлаг на торту.
Свим пензионерима са малим пензијама треба омогућити да могу да подигну кредите да би могли да откупљују плацеве на Орловачи уз минимално учешће од 50% вредности плаца а на мали рок. Ово треба увести као обавезу сваком пензионеру, законски, ни по бабу ни по стричевима. Такав шок би сигурно преполовио најсиромашнију популацију пензионера а они који би и остали не би дуго јер би мера учинила своје. Поготову, што би као  учешће требало третирати сву непокретну и покретну имовину. Тако би држава дошла до станова, плацева, аутомобила…Они који тек треба да иду у пензију имали би ову обавезу одмах на почетку па нека се израчунају да ли да се уопште пријаве да би добијали пензију и да ли им се исплати да иду у пензију. Биће ту још неких одбитака од пензија које треба тако формулисати да чак ни Кркобабић не осети да смо превеслали његову популацију, тј. његово бирачко тело.
СПОРТ: У спорт се слабо разумем јер се њиме никада нисам бавио, чак ни као дете. Моја преокупација је била да учим..учим..учим…тако да лопту у животу нисам видео. Зато ћу бављење спортом препустити Министру  Пливачу који је одавно научио да плива… а и договорили смо се да и мене подучи…дојадило ми је да изигравам сикирче када год одем на базен.
Овде сам напоменуо најболније тачке садашње српске економије. Нисам споменуо још неке делатности као Правду и неке друге. Ту тек следи борба око финансија које ћу ја дотерати у ред не звао се ја Лаки Јејловац.
Ја бих за сада толико…можете постављати питања поштована Господо!
Први Подпредседник Владе – Овај експозе је врхунац, програм без грешке и замерке тако да је свако питање и свака дискусија безпредметна.
Господо, да изађемо полако без велике галаме јер колико видим колега Кркић је задремао па да га не узнемиравамо, боље да није чуо део експозеа о реформи пензионог система. Сиђимо доле у коктел салу на једно пићенце, заслужили смо после оваквог генијалног Експозеа.
И нека неко извади Кркићу протезу да се не задави…ми пазимо на сваког члана ове Владе, за сада најуспешније од кад је Влада у овој земљи.

 

( Зека Поповић )

 

********************************************************

 

 

ШТРОС КАН…КАН-КАН

 

kan kan

– Спасенија љубави…може ли једна кафица док се Томанија не појави…него, шта то куцаш тако жустро и предано?
– Пантелија, мани ме се..немам времена да ти кувам кафу, скувај сам а ово је записник са јучерашњег састанка који су одржали овде Томанија, Даца и Вучко…
– А, да ми даш да прочитам…мора да је било фрке..
– Ију, јеси ли ти нормалан…куд бих смела да се усудим…ови би ме у топ ставили…
– Спасенија душо, ти знаш да ја као срески шпијун  имам право и дужност да знам све тајне…према томе давај да то прочитам а и ко ће знати…то има да буде закопано у мени к’о да сам мртвак!
Добро….пази шта си рекао…а има и ово да одрадиш поштено!!
ЗАПИСНИК СА САСТАНКА ОДРЖАНОГ 5.08.2013 ОВДЕ.                 СТРОГО ПОВЕРЉИВО
ПРИСУТНИ.
ТОМАНИЈА-председница
ДАЦА-премијерка
ВУЧКО- све остало и све најважније у држави Србији.
СПАСЕНИЈА-секретарица и записничар
Томанија : – Добро бре, на шта личи више ова ваша зајебанција са овом реконструкцијом Владе Дацо? Имаш ли ти идеју шта радити?
Даца : – Шефице нисам ја ништа крива…питајте Вучка…он отеже…он би и јаре и паре…!
Вучко : – Срам те било Дацо, кога ти замајаваш овде…јесам ли ти пре месец дана рекао кога ћеш да мењаш, које ћеш министре да најуриш?
Томанија : – Чекај Вучко, полако…јесте ли ви и даље тим или је код вас уведен систем: Ја у клин ти у плочу!?…Зар ја не могу мирно да спавам поред вас…и да се бавим међународном и високом политиком. Ето, већ су и шљиве стигле а мени процурео казан за печење ракије….одем у Бајчетину и онда морам да размишљам о вашим проблемима уместо да закрпим казан и да печем “Томанијовачу“ у здрављу и весељу.
Даца : – Ја сам ‘тела да мењам министре…али брате ови моји жилави..једва сам намолила Мрку да се повуче а не би ни успела док нисам наговорила Анчи и обећала јој спонзорство и откуп 50 000 ком. њеног новог ЦД-а “АУТОСТРАДА ОД ГРАДА ДО ГРАДА“ из буџетски средстава. После је она обрадила Мрку тако да је то решено релативно лако. Проблем, и то велики ми је био Жарко. Три дана је плакао као мало дете, бацакао се, јецао а и имао је жешћи фрас па смо морали да га цимамо за уши и поливамо ‘ладном водом не би ли дошао себи. Никако није могао да схвати да више неће бити Министар Просвете…срећом све је добро прошло…дошао је себи на крају…!
Вучко : – Ти си Дацо много болећива. Ја сам то код себе одрадио без икаквих проблема..ефикасно, строго и без поговора…чак сам и сам себе сменио, више нисам Министар Одбране…што је поштено , поштено је…Шта је са Динкијем…тај ми је нешто много пружио папке…решавај то…немој да ЈА делујем
Даца : – И то је решено, много се копрцао са оним његовим колмованим и префарбаваним министаркама…на крају је добио шут карту…сада је Министарство финансија слободно и ти Вучко можеш слободно да га преузмеш…само кога ћеш ту да поставиш…ја немам идеју?
Томанија : – Ето, тако вас волим! Слога и сарадња…само слога нашу Владу и власт спасава…е, сада могу мирне душе да окрпим казанче за ракију па после удри….има цела Бајчетина да мирише на “Томанијовачу“!!
Вучко : – Имам ја опасну идеју….. за Министра Економије…Штрос Кан!!!
Томанија : – Аууууу, Вучко…који си ти генијалац!… где се њега сети….томе су сви пили воде са длана…цео свет….док га не зезну она собарица…срам је било…курветина…
Вучко : – Јесте, велики стручњак из области економије…бивши директор ММф…умна глава…таквог на далеко нема, вансеријски капацитет….ако неко може да подигне српску економију… он је тај.
Даца : – Мени је тај сумњив…зар ми немамо ни једног стручњака…толики професори, доктори, економисти…и само он може да замени Динкија…ја се не слажем…а и ко ће да плаћа тог твог експерта…одакле паре…тек смо ребалансовали буџет…
Вучко : – Дацо, не закерај…у буџету и тако постоје ставке за ванредна плаћања…народ и треба да плаћа такву генијалну главу…све ће то да се исплати на крају…него, треба да му нађемо собарицу…онако, средњих година, једру, добро држећу да буде експерт у свом послу…
Томанија : – Ево ја имам предлог. Погледајте нашу Спасенију…куд ћеш боље…има све тражене атрибуте и квалификације…
Спасенија : – Ију….куд ћу ја…шта ће да каже онај мој…а јел’ се ту ради и прековремено?
Вучко : – Дан, ноћ…куд он ту и ти..како год му дође мило а ти Спасенија на извол`те…није ред  да се брукамо…нека види Штрос Кан какви смо ми организатори и какво је наше гостопримство….прековремени има да ти буде плаћен а и ти се потруди око њега Спасенија, чуо сам да уме да се испрси за велики бакшиш.
Томанија : – Е, лепо…све је решено…одох ја за Бајчетину… ти Вучко доведи Штрос Кана да га напијемо ко мајку а ти Спасенија да оправдаш моје поверење…сада си на државном задатку. Има да доведем и трубаче… да му свирају кан-кан док не побенави а после га водимо за Гучу да га докусуримо…да запамти мајци када је радио за Србе…
КРАЈ ЗАПИСНИКА


Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари