четвртак, 16 септембра, 2021

„Генијални“ БусПлус

Невероватне ствари су почеле да се догађају свуда око нас. Да ли смо ми постали толико неспособни и неуки да не можемо више да организујемо нормално ни једну сферу друштвеног живота? Живот је почео да нам функционише по принципу, добро је, а може да буде и горе, па ако већ није горе, ово сада је сјајно.

Зашто сада пишем ово и шта ми смета и не само мени, гарантујем.

Реч је о новом БусПлус систему наплате карата у ГСП Београд. Прво, не зна се када је био тендер, колико је било понуђача, колико је било приказано система наплате, ко је све учествовао од познатих компанија, ко је био најјефтинији. Углавном, појавио се фамозни БусПлус и кренуо са постављањем свог „генијалног“ система. Нормално, цена по једној карти је одмах скочила, јер су грађани одмах морали да плате постављање система и његову разраду. Некако је то и кренуло, чак није било ни неких већих проблема до пре неки дан.

Досетили се „генијалци“ из БусПлус-а да се грађани „превише шверцују“ па кренули да наплате и оно што им не припада, а то је време свих нас који користимо возила ГСП-а. Увели су етапне контроле са подужим задржавањем возила у станицама, улажење и излажење на врата која су они одредили, што су ноторне глупости. Онај који намерава да се шверцује улазиће на међуетапне станице па тако „генијалцима“ БусПлус-а пропаде њихова „генијална“ замисао контроле.

Ове мере су се изродиле у малтретирање путника јер возила предуго стоје у станици док контролори контролишу малтене и ДНК појединих путника. Стварају се непотребне гужве у претоплим возилима, већ је све дошло до ивице инцидената који ће се сигурно десити када се већина грађана врати са одмора и када ђаци крену у школу. Контролори БусПлус-а се понашају бахато и некултурно као да су им аутобуси, улице, станице, дедовина и као да смо ми криви што се уопште возимо ГСП-ом. При томе их прати Комунална Полиција, која изиграва приватну војску БусПлуса, вероватно као неко ко треба да заплаши грађане, да их сведе на ниво послушне масе без икаквих права на самоодбрану од ових БусПлус силеџија. Изгледа да је Комунална Полиција завршила све послове и решила све проблеме због који је основана па им је Бус Плус остао као нешто на чему ће се прославити.

У исто време не оглашава се нико из ГСП-а, Градоначелник ћути, грађани су препуштени себи и самоорганизовању. То се и десило па смо јуче имали протесте који су зачетку и које треба омасовити јер ако се ми грађани не будемо сами бранили, Градске Структуре то сигурно неће учинити јер очигледно подржавају овакав однос према грађанима, што би рекао наш народ: „дувају у исту тикву“.

Време је да ми грађани напокон схватимо да бољи живот у овој нашој Србији зависи само од нас и искључиво од нас. Овакве покушаје, као што је овај БусПлус, треба одмах у почетку затирати и одбацити јер нису они богом дани и најпаметнији, има сигурно и бољих система наплате карата само треба искључити корупцију и намештаљке код следећег тендера.

 

(Зека Поповић)

 zekaonica.blogspot.comПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари