петак, 24 септембра, 2021

Напис обичног грађанина

 

Нећу себе проглашавати политичким зналцем и коментатором јер сам ја обичан грађанин који посматра овај свет па самим тим има и неке погледе и коментаре који не морају да буду тачни али су бар речени из срца без политичке калкулације и додворавања било коме.

То је , изгледа, велика предност јер гледајући, слушајући и читајући неке политичке коментаторе независан човек  може, чак , да постане и поносан на своју маленкост. Нормално, подразумева се да независан човек не поседује ни једну партијску књижицу или чланску карту било које партије или политичког покрета.

Зашто је то важно?

Изгледа, чак тврдим, да су чланови у највећој мери зомбирани до те мере да им је од органа и екстремитета једино у функцији рука са два прста. Због чега, зна се а и то се најбоље може видети у Скупштини Републике Србије када се гласа.

Зашто је Србија у оваквом стању, економском, политичком, културном?

Већина политичких коментатора покушава да објасни на начин као да су пронашли рупу на саксији, мада је одговор врло прост.

Србија је прћија која је подељена по договору владајућих партија и то је стање која траје од “ демократских промена.“

Свако има свој део колача који он сам грицка, сви се госте на свом делу, свима лепо, слога влада, милина једна.

Захваљујући накарадном изборном систему и накарадним коалицијама могуће је да од “демократских промена“ свој део колача грицка упорно , без зазора и економски геније Млађан Динкић.

Захваљујући његовом грицкању и “генијалном“ поставком српске економије одавно се смањио заједнички колач. То, међутим, осталима не смета. Вероватно сматрају да је њихов део колача још увек довољно велики да би могли да се госте без икаквог проблема.

Али, није ни српски колач толико велики да није при крају и да није дошло време да су чак и мрвице постале важне.

Сада би Динкић да “штеди“!?

Али како када то није у интересу ни његовом ни Вучићевом, Дачићевом а поготову пензионерском барду Кркобабићу.

Ту сада настаје позориште мада бих ја то понајпре назвао ријалитијем, поготову што Срби без ријалитија не могу, навика је укорењена.

Сада би да смањују плате администрацији на приватнички “ниво“ јер је очигледно да чак ни ММФ није више расположен да би давао кредите за плате администрацији и пензије Кркобабићевим гласачима.

Приватнички “ниво“ плата је сада постао репер економског генија мада не верујем да му није пало на памет да погледа колико приватних фирми раде, како исплаћују плате и како уопште опстају у окружењу где је “држава“ одавно дигла руке од њих. Вероватно није ни проверио колико је приватних фирми затворено а колико је нових отворено? Онда би био начисто каква му је економска политика и где је сада и у којем је стању.

Рекоше и да ће да смањују администрацију отпуштањем!?

Тај спин су могли и да изоставе јер нико не верује да сада следи отпуштање партијских другова, пријатеља, браће, сестара, тетака, теча, ујака ујни и остале родбине.

Оно јест да су Тома и Вучић у предизборној кампањи то наговестили, чак су и тврдили, да ће тога бити али је све остало на наговештају и лепим очекивањима оних који су им тада поверовали.

То што је на крају испало: Веровање лудом радовање, нема везе, није први а неће бити ни последњи.

Срби и тако брзо забораве када их неко превари или насанка.

Рече бард Кркобабић да нема смањивања пензија.

То му и није тако лоша изјава а и таква изјава му је сигурно подигла рејтинг код пензионера до неслућених висина.

Додуше није, само, рекао да ли ће уопште бити пара да се исплате пензије бар у ближој будућности. О оној мало даљој нико више ни не размишља, да је далеко… далеко.

Култура, здравство, школство…итд…итд... то је остављено за мало даљу будућност, ту су нам и тако главни ресурси у људима и начину њиховог сналажења.

Ето , мој комшија пијаниста већ месецима не може да нађе спонзора за концерт па је решио да одржи концерт у подземном пролазу на Зеленом Венцу.

klavir...

Само ,  појавио се проблем, клавир је тежак па нико неће да спонзорише своја леђа да би се клавир пренео на споменуту локацију и концерт одржао.

Ја сам се пријавио и сада чекамо да се пријави још спонзора па да слушамо Шопена са уживањем.

 

 

 

 

 (Зека Поповић)

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари