четвртак, 16 септембра, 2021

Почетак краја или, – где ће најпре пући…

Народ зна, али ћути. Политика такође зна, али, – која „врана, врани очи вади“ – питање је на које ником није потребан одговор! Сви су лопови, сви краду, лажу, поткупљују и богате се на грбачи народној! Главни играчи, завучени у своје скривене  рупе, грицкају своју сигурност и надају се катаклизми која ће однети оне друге, оне који нису на њиховој страни и који су далеко од суштинских одлука намењених само за одабрану елиту!

 

 

pocetak kraja ili...

 

 

Народ каже, – крчаг иде на воду, док не пукне!
Уже се може затезати, али и оно, – дође дан кад пуца!

Онда кола крену низ брдо, помери се клизиште, снег се обруши у лавини  коју нико не може више засутавити и све се зна. Кренуло је!
У политици Србије је све у стању очекивања. Ћути се, избегавају озбиљнији разговори, тек ту и тамо, опали се `метак` у правцу оних који су и тако на мети. Зорана ће `упуцати` Ивицу, сви остали, па и неки медији,  углавном новог Вождовог пулена, Вулина, падаће опаске и шамарчићи,  али то је углавно све.
На оно битно, суштинско, горуће и национално најважније, на то се упорно ћути!

Понеки деманти који је намењен најпре гледалишту, примедба на низ „бриселских дрскости и безубразлука“ али и то је већ уобичајен протоколизам намењен народу Србије.

Главни играчи, завучени у своје скривене  рупе, грицкају своју сигурност и надају се катаклизми која ће однети оне друге, оне који нису на њиховој страни и који су далеко од суштинских одлука намењених само за одабрану елиту!

Не знам да ли већ сад падају опкладе и да ли се хазардне навике српских великана у политици смело огледају у својим надањима?
На кога ће бити опаљен први убојити `метак`. Ова досадашња чаркања, уз мало прашине и смрада бездимног барута, не оставише неке озбиљније последице на судбине појединаца!

Велика енигма толико чеканог „српског пролећа“, Лета  Господњег  2015, везана за СРС и њеног лидера  Др Шешеља , остаје ипак највећим делом скривена за јавност. Углавном деловањем убојите Вучићеве цензуре медија у Србији,  али и великикм делом неиспуњених очекивања народа, да ће са његове стране, планути реч и понети масе у правцу општег народног отпора!

 

seselj u pobednickom marsu...`1

Сви они који су повратак великог српског борца за ствар Србије  гледали као брз излазак из политичког мрака, остају без многих речи!
Поред неких лаких `плотуна`  из помало неефикасних `хаубица` радикала, неколико јавних промоција нових књига Др. Шешеља и недоречених политичких намера изговорених из уста највећег и најбитнијег радикалног борца, српско политичко позориште није сагледало смернице сценарија за толико жељну очекивану представу!
Отворен напад на Николића,  а мањим делом и Вучића, најавио је беспоштедну битку у том правцу, али након што је ветар разнео дим првих `плотуна`, остао је иза свега вакум који зјапи својом празнином попут самог понора!

Напад на Тому Николића је у лаком насмешеном маниру пренет јавно, али то и јесте било све.
Народу Србије није непозната  чињеница брзог и веома сумњивог богаћења Николића и његове компаније у виду остатка његове породице! Знало се све то, нимало сумњало, нимало скривало!

Само је неумереност, дебела кожа на образу и урођена нарцисиозно болесна сујета српског председника кроз иглене уши провукла њихове судбине, не наневши им озбиљнију штету!

Народ зна, али ћути. Политика такође зна, али, – која „врана, врани очи вади“ – питање је на које ником није потребан одговор! Сви су лопови, сви краду, лажу, поткупљују и богате се на грбачи народној!

Руска криза је тренутно утишала Зоранине нападе на `Србијагас`  и „друга“ Бајатовића. Јоргованка се тови у сигурности своје „политичке неутралности“. Ту јој богами Брисел дебело поможе и створи је неуловљивом лијом, чији раскошан, зимском длаком обрасли реп  још увек скрива њене личне махинације! Динкић није више на одстрелу, издајник Тадић смишља нове потезе у оквиру Пајтићеве братије и асистенцију оданог им Чанка, Дулић несметано царује у суботичкој регији, Мишковић се смешка, јер му је јавна победа само на корак. Беко се опоравља уз своје милионе, Шутановац се спасава скривањем порекла свог богатства иза „мрчајевског славуја“, свог таста који редовно пријављује све приходе. Богатство остаје недирнуто, бесправне градње и манипулације са војском Србије, земљиштима и грађевинама, повлаче се дефинитивно у сигурну позадину.
Веља Илић слови за највећег шумадијског махера, недодирљив је јер све стечено, братски је пренешено на остале чланове фамилије, онај који нема ништа, не може му се ништа ни одузети! Мрка  живи тихо у свом стеченом богатству и пише нове стихове за своју Ану, Србија дремуцка и стидљиво прати шта се догађа.

Брисел, још увек препун отрова за Србе и Србију, тренутно бије битку да учврсне своје редове, Меркелица поред свакодневних претњи Москви, усиљено шаље „великом Владимиру“ своје очаравајуће осмехе,  уз наду да ће Немцима бити могућа слободна трговина са омраженим Истоком, али под будним оком немачког министра Шојбела, који најбоље збраја у, –  мраку!

У Србији неће још ништа пући! Све остаје затегнуто, напето, провалија у државном буџету је толико велика да преко ноћи може однети многа имена. Народу недостаје огрев, новац, храна, наде су и тако већ давно умрле!
На ком месту ће почети велико пуцање шавова? Хоће ли очекивана реконтструкција владе донети прве ударе новог српског урагана. Да ли ће `Двери`коначно пронаћи себе и регистровати свој покрет као политичку странку?
Може ли најновија изјава Шешеља  покренути клизиште српског политичког „ранодушја“ стварајући могућност првог јавног окупљаља прогресивних снага, – пред најављен велики бој!

Русија у срцу, Русија на уснама код обичних људи који сагледавају праву истину!
Брисел у Вожду, Брисел у срцу јер ток издаје иде несметано куда и српски политички брод вођен полуделом посадом!

Утишао се Кирби, пар порука Воје Шешеља су га дословце оставиле без реакције. Немачки амбасадор вредно учи српски језик, најновије изјаве из Берлина нас све уверавају, Немцима јесте на срцу наша судбина, наравно, и након куповине српског `Телекома`!
Елглези нас још увек не воле, баш као до јуче, Холанђанима смо страни јер не купујемо њихове криве краставце, Амери се труде свим силама да нас угурају у Нато, Гран Национ је запослена самом собом,  браћа Италијани збрајају своје милијарде дугова и не знају куда ће са сопственим проблемима. За италијански „север“,  југ Италије и Сицилија су и тако иностранство!

У Београду ништа ново. Ту и тамо по неко убиство, обрачуни у мраку и под сунцем српског неба, аутобуси скупи, превоз без карте чест као и редови гладних који преврћу по контејнерима.

 

prljve ruke politike...

 

 
Сви чекају жељно долазак „српског пролећа“, Лета Господњег ове судбоносне 2015, можда стигне и `Годо`, ко зна шта је код нас све могуће или немогуће.
Паметан, сам себи у браду, –  „не липши магарче, до зелене траве“…..

 

 

 

Jovan M. Pidikanac(Јован М. Пидиканац)

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари