четвртак, 23 септембра, 2021

Путеви другог реда, или грађани другог реда

Ударне рупе

Термин „ударна рупа“ је различито дефинисан међу грађанима који непрестано имају проблема са истим приликом своје вожње и међу запосленима у предузећу Путеви Србије. Наиме, запослени у овом предузећу тврде како се не ради о „ударним рупема“, већ о „оштећењу на путу“, све док оштећење није дубље од 5 центиметара. Онда се може назвати „ударном рупом“. Али, како назвати „оштећење“ дубље  од 10 центиметара? Безданом?

Фотографија снимљена код места Јовац

Регионални пут П217 налази се на релацији Јагодина-Варварин. Овај део Србије представља поморавску равницу са мноштвом природних лепота, непрегледног зеленила и низом лепо уређених винограда у којима ваши сувозачи заиста могу уживати. Међутим, и поред тога, они имају утисак да ви возите слалом, због низа рупа на које ћете наићи. Иако звучи непријатно, и то је боље од чињенице да нисте успели да избегнете то „оштећење“ на асфалту, јер даље путовање ће вам, несумњиво, бити онемогућено, јер ваш аутомобил неће бити у стању да се нормално креће, јер се ради о безданима чија површина обухвата готово целу једну траку пута, а дубина иде и до 10 центиметара.

Пре зимске сезоне ове рупе су биле несаниране. Након дуге и хладне зиме, њихова величина се увећала пар пута. Али, то није једини проблем. Пут је, такође, необележен. Тачније, обележен је 2-3 пута у периоду од 10 година. Пошто ова релација спада у путеве другог реда, мештани су се обратили предузећу Путеви Србије поводом овога, али сваки покушај скретања пажње на овај проблем остао је, не само без реализације, већ и без икакве повратне информације. Да ли неко треба да настрада да би се реаговало?

На крају остаје да се запитамо да ли су само ови путеви другог реда, или надлежни и нас посматрају тако, пошто живимо на тој релацији.

(Јелена Јанковић)

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари