четвртак, 23 септембра, 2021

С` оне стране УМА

Прођоше празници, лепо беше, додуше, како за кога. Онај ко је могао да сакупи неку цркавицу за бар кило меса и коју гранчицу од јелке, имао је да слави и једну и другу Нову Годину, па и Божић између. Дакле, прођоше празници, а ми настависмо да живимо по старом, уствари, још горе.

Одмах су нас сачекали нови, вишеструко увећани, рачуни за струју. Ваљда држави треба пара па се Михајловићка досетила како да отме од народа. Редови у Дистрибуцији, рекламације које ће , евентуално, бити усвојене али тек када се плати увећан рачун. Зоранини директори не признају лоповлук, тј. грешке, кажу, трошио народ немилице, опустио се, славио. Неки изашли са посла, ако га имају, баке и деке стоје у редовима држећи у дрхтавим рукама спорне рачуне и чекају да им “судија“, шалтерски службеник пресуди у корис ЕДБ-е. Срећом, нисам чуо, да је неко колабирао или, не дај Боже умро, од секирације и нервирања. И уместо да се извине грађанима и поправе своје грешке “судије из ЕДБ-е кажу : “Платите па ћемо да видимо, где смо Mи то погрешили“! А министарка,  се слика  по ТВ онако налофрана и бездушно тражи паре за нешто што није потрошено или благо речено, гледа нас у очи и краде сиротињу без зазора. А било је и милионских рачуна, као да је ЕДБ испостава Риплија! Срби слуђени, не реагују јер и тако одавно живе: “С’ оне Стране Ума“!

s one strane uma 1...

Пре неки дан дође у Београд велики пријатељ нашег ППВ, арапски шеик, спасилац Срба и Србије. Пошто се Београд нешто и не допада нашем ППВ овакав какав јесте, његов пријатељ Арапин донесе пројекат будућности за Београд. “БЕОГРАД НА ВОДИ“. Сео ППВ, као велики стручњак у области архитектуре, па гледа макету новог пројекта и све му се нешто смешка брк од милине. Ем је пројекат генијалан, ем ће да запосли 200000 људи на његовој реализацији, ем је Арапин донео 3.5 милијарди евра да уложи и да нам тако покаже колико воли Србе и српску престоницу. ППВ егзалтиран, не може да дође себи. Да му је Арапин донео пројекат : “БЕОГРАД ИСПОД ВОДЕ“ можда би био још задовољнији и срећнији. Можда би то било право остварење његовог сна? Како се који Арапин појави носи пуне кесе пара и једва чека да их потроши у Србији. Наводњавање, делови за авионе, пољопривредна производња од салате, краставаца до ружа цветајућих. Срби слуђени, не реагују јер и тако одавно живе: С’ оне стране Ума!
А привреда се опоравила и порасла је запосленост. Тако, бар, каже званична статистика. Вероватно је зато министар Радуловић и пожурио да донесе нови Закон о Раду за који кажу да је тотална будалаштина и да ће сахранити и оно мало радничких права. То се тако вукло по режимској штампи, препуцавали се Синдикати и Г. Министар док ППВ није пресекао и врати Закон на дораду Радуловићу и његовим “генијалцима“ из Министарства. Вероватно ће дорадити и нови Закон о пензијама по коме ће сви нови пензионери имати линеарне пензије. Ко је где радио нема везе, ко је на каквом месту радио нема везе, ко је какву школу завршио , опет нема везе. Битно је да је Министар израчунао суму коју ће да дели а која ће таман бити довољна да нови пензионери поживе још једно 2-3 месеца у пензији а после зна се, Лешће или Орловача. На тај начин биће сачуван Пензиони Фонд од колапса, мање пензионера, пара као салате за Аудије и још по неку Шкоду. Све очи и све наде окренуте су према Кркобабићу, прекаљеном борцу за пензионерска права, који рече да то нема да пије воду док он мрда. Даће Бог да нашим пензионерима поживи њихов Кркан а то што и даље живе “С’ оне стране Ума“, нема везе!
Иначе, ДС је имала седницу ГО на коме је била планирана смена садашњег председника Драгана Ђиласа. Борис Тадић је планирао да се врати на челну позицију ДС, таман је излобирао и све припремио али му се повратак на председничко место изјаловио. Већина ГО је гласала за Ђиласа тако да је пропала намера Тадићева, како он рече, да изврши своју МИСИЈУ. Неки су се понадали да је он своју мисију завршио, али не лези враже, човек би још да изиграва мисионара. Ваљда му је било мало  колико је уништио Србију и што је Ове Он директно довео на власт? Вероватно би да докосури оно што за време мандата Председника није успео или није стигао, па му треба  још једна МИСИЈА! Нама који то гледамо са стране остаје да се питамо да ли и Он живи “С’оне стране Ума“ или ми, Народ, морамо тако да живимо, захваљујући нашим мисионарима и себи самима?s one strane uma...
Срби свакога дана схватају, или не, да живе “ С’ оне стране Ума“ па су већ и огуглали, ваљда више и не верују да у Србији уопште више постоји УМ или бар неки његови делићи у траговима?Изађе ППВ пре неки дан на ТВ и наговести, у ствари, изнесе тврдњу да су Срби (Државна Безбедност) пострељали српске младиће у кафићу у Пећи 1998г. Рече “човек“ да нема доказа да су то Шиптари учинили. То што је то изјавио када се вратио из Лондона и није за изненадити се.

ppv...

Вероватно су му Енглези, после толико година, презентовали веродостојне податке и доказе да су то Срби “учинили“. Срби су толико огрезли у убијању да више не бирају кога убијају а своју децу  највише воле да убијају.

Шта рећи? Има ли уопште речи које могу да опишу бес и огорченост када један “Србин“ изјави тако нешто? Мада није за чудити се! Човек оде у Лондон и постане Енглез, оде на Косово па постане Шиптар, преда Косово Шиптарима малтретирајући Србе уз пут ангажујући тајно Српску Жандармерију а јавно КПС и КФОР.

После свега питање је да ли Срби уопште поседују УМ више а ако га и поседују за шта им служи? Можда ипак више воле да живе “ С’оне Стране Ума“ јер је тако лакше, безбедније, безболније?

Или овакво питање није ни требало поставити?

 

( Зека Поповић )

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари