петак, 24 септембра, 2021

Шешељ је за мене тада био и остао Србин

Трг Републике града Београда и Др Шешељ са јасним, гласним и истинитим порукама. Ни реч једна једина није преувеличана, није поменут лични губитак, лично страдање. Војислав Шешељ је говорио о нашем стварном положају, о опасностима које нас вребају на овом, од српске политике, изабраном путу! Описао је опасност од западног света.

 

 

seselj u pobednickom marsu...

 

 

Говори се, Србија је гладна. Србија је у беди, народ је сиромашан, влада општа беспарица.
Деца немају одећу, очеви не раде, деке и баке преврћу по контејнерима! Стари врше масовно самоубиства јер немају средства да преживе. То су актуелне ствари поводом социјалне слике Србије.

 

Она друга, она је „велеградска“, београдска, богата, блиска Вучићу и влади, има посао, зарађује, деца иду у школе страних језика, летује се на морима целог света. То је та друга страна које се ја помало гадим, у себи мумлам псовке због немноралог стајалишта по питању националне политике, наших сопствених интереса.

Гадим их се јер су уз идеју издаје државе и себичног односа према стварности, заборавили на оно људско, честито, поштено! Према нашој истинској државној реалности.
Зна се ко је дао и даће своје гласове Вучићу. Таквима је битна само сопствена гузица, за њу брину, све друго није битно, – како иде првом суседу, колико су гладна дечица оних који мољакају за бар некакав посао, па то било макар и на један дан.
Причају људи да многобројни сиромашци обилазе поља, траже заборављено зрно, моле Бога да пронађу нешто што је употребљиво за храну.
Нико више не помиње српска села која умиру. Сиромашна домаћинства која преживљавају уз муку, у беди!
Она друга страна, она се вози у црним џиповима, са тамним стаклима, скривена или намерно презентирана јавности, – нек се зна ко је ко! А издаја државе иде даље. Ови на власти, погано се прсе, потврђују новим лажним обећањима, `Београдом на води` и инвеститорима које ће морати ипак само нацртати, у стварности их нема.
А и они који долазе, добијају народну пару за свако радно место. А запослених је мало, капитал и тако отиче преко граница преварене државе Србије.

У свему томе,  још један Србин проналази за себе место. Вратио се из казамата хашке инквизиције Др Војислав Шешељ! У 12 дугих година, били смо сведоци његове величанствене и одлучне борбе против западне демо(н)кратије. Против тзв. западне културе, просвећености, правде и богиње Јустиције, коју је та иста западна политика оголела черупањем и умазану и упрљану изметом лицемерства, представила осталом свету као праведан међународни Суд!

Такав, који је дугих 12 година држао оптуженог, – без доказа о његовој кривици, али где је истина да је он Србин, потврдила једностраност тог политичког Суда који је погазио основне принципе свих државних облика судске правичности.
Интерес запада је држао сужња Војислава Шешеља поткрепљен истоветном жељом и српских власти, да уклоне са сцене човека који није имао длаке на језику, кад се радило о томе, да се говори о истини.

Дана, 15. новембра, ове срамне 2014 године, и сам сам био посрамљен и постиђен, српска истина провејава и  велики број српских грађана је очекивао и надао се нечем бољем!
Трг Републике града Београда и Др Шешељ са јасним, гласним и истинитим порукама. Ни реч једна једина није преувеличана, није додирнут у говору личан губитак, лично страдање. Војислав Шешељ је говорио о нашем стварном положају, о опасностима које нас вребају на овом, од српске политике, изабраном путу!

Шешељ је јасним речима описао опасност од западног света. Поменуо је уцене, поменуо је све оно што зна сваки нормалан човек-. Био сам задовољан оним што сам прочитао. Војислав Шешљ је говорио о истини.
А онда се обрушио на све режим са својим режимским удворицама. Са штампом препуном цинизма, увреда, лажи и понављања устаљеног клишеа у коме се уздиже само све оно Вучићево. Где је Европа мајка, Брисел брат, Вашингтон кум или побратим!
Било је и отворених увреда, захтева, – вратите га одакле је дошао, судите му, казните га, он је прошлост, Европа европкој Србији, и сл..

Режим је проговорио. Од масе која је дошла, а сазнајем из извора којим смем да верујем, да је поворка била километарска и да је било преко 30.000 оних, који су дошли да поздраве Др Шешеља, – навинска штампа Вучићеве Србије је поменула бројку од неких 3.000.

 

skuptrg-republike..

 

У неким новинама сам погледао коментаре. Пише се све и свашта али у свему предњачи
Сајт Б 92. Од 462 коментара најмање је 80 % који увредљиво и погрдно помињу име једног Србина, који је дошао и након 12 година, и имао је шта да каже!

Згадила ми се та Србија! Болно сам повређен прљавштином у којој нема трага о националном поносу, родољубљу, патриотизму. Шешељ јесте председник Радикалне странке, али данас је био најпре само један Србин.
Србин, сужањ једне по нас погубне политике. Они који су га данас вређали, немају благе везе колико је дуг период робије од 12 година. Неки који су га данас блатили, били су још неодрасла деца, док је он Србин, примао ударце западног лицемерства, лажи и неистина!

Након свих пресуда тог хашког Суда који је осудио и осуђивао само Србе, осудивши их на стотине година робије, све остале националности, ослободио је и поред уверљивих доказа о кривици.
Шешељ је за мене тада био и остао Србин. Београд и систем Великог Александра је проговорио својим устаљеним жаргоном: све што је српско, нека се гази, уништава, нека престане да постоји јер удворичка политика српске Владе, мила је само онима који се уз њу греју и преживљавају.

Након поздравног митига Др Војиславу Шешељу, Србија је само још једном показала сву своју националну бруку и непостојање часног односа човека према човеку, било коју он политичку страну заступао, или сматрао исправном.
Ја сам се данас такве Србије постидео. Не извињавам се због тога…

 

Jovan M. Pidikanac

(Јован М. Пидиканац)

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари