субота, 25 септембра, 2021

Србији су потребне промене

Народ је посустао! Све дубље и дубље пропада. Свестан стања у ком се налази, не трага за решењем ни за новим идејама. Живи се од данас до сутра, без излаза и планова за будућност. Млади одлазе, напуштају рођену земљу, јер је  иста спречена и не може да им пружи ништа. А они имају много тога и пружају јој, а она не узвраћа.  Иако смо већ једном ногом дубоко загазили ,  слога свих честитих Срба би помогла, да  изађемо из ове јаме и станемо на своје ноге.  У ту јаму смо смештени и гурнути од стране наших највећих непријатеља. А непријатељ, као да је ђаво, који би да нам одузме део душе, део срца… Ђаво који је увек будан и који сваког дана све више „помаже“  да спустимо и ту другу ногу у јаму, па да једноставно потонемо и да нам се  изгуби сваки траг. Људи који нас воде, који су на челу државе, све то виде и сами, али и даље поступају погрешно и  газе у погрешном правцу! Да ли то раде свесно или не, свеједно је, ако их не спречимо што пре у томе, уништиће и оно што је преостало! Оно што једино још вреди!

Данас су у Србији  корупција и криминал на врло завидном нивоу,  застрашујуће! Српска села  су пропала, а сељак уочава да  нема разлога да ради и да борави на селу. Некада су могли часно и поштено да живе од свог рада. Свакодневним проливањем зноја, уз Божију помоћ и добро време, имали су изванредне приходе. Могли су од тога лепо да живе и да за свог живота саграде једну или две  куће  или пак да купе стан унуцима у граду. Могли су то некада, али сада више не. Данас не могу да преживе! Ни парче хлеба не могу да купе!  Имамо неплаћене рачуне,  дугове за воду, струју, телефон… Обичном човеку стижу само рачуни са свих страна, а примања не.  Зашто мора  да буде тако, зар  не може то да се промени? Нарочито када се зна, да за све постоје решења!  Народ у дуговима до гуше, без посла, без излаза и решења да може да изађе из ове беде. Фабрике и све оно највредније, распродали су и поделили паре између себе! Народу се увек дају нека обећања пред саме изборе и на крају од тога нема ништа. Као да је на то већ навикао, али докле тако?  Не морамо и нећемо, пре свега, не смемо ово више да трпимо! Хоћемо и желимо промене, за које смо спремни и знамо како да их изведено и то промене које могу свима да донесу добро.  Обезбедити незапосленима посао, обновити и  инвестирати у српска села! Развијати постепено привреду! Повећати наталитет, подржати младе! Искоренити корупцију и криминал. Створити праведни суд за све, суд пред којим ће сви бити једнаки, пред којим ће сви имати иста права! Сви смо исти, не би смеле да постоје велике разлике и нико не сме да буде посебан!

Много је српских душа отишло преко границе, незадовољне својом земљом и оним што им иста пружа, Незадовољне и људима који владају, који свој народ воде у пропаст. Без излаза и решења и воље да се супроставе, лакше  им је било отићи и сакрити се од проблема.  Млади данас траже своја места, место снова, где могу нормално да живе, раде, уче, и стварају породицу. Све то имају и могу овде, у својој рођеној земљи Србији! Само мало да размисле, покрену себе и људе око себе, и да промене све што им се не свиди. Претворити снове у јаву! Створити државу која има своју војску, полицију која не служи политичким странкама ради чувања власти, већ полицију која служи народу.  Створити државу где ће свако дете имати иста права као и сва остала деца и обезбедити им бесплатно школовање. Инвестирати и подржати младе људе! Награђивати најбоље, јер они то заиста заслужују! Србија, која је доживела промене мора да обезбеди својој деци безбрижно детињнство и  да подстиче и подржи најбоље.  Промене после којих нам неће бити потребно пола плате да би обезбедили породици основне животне намернице, већ да то приуштимо за заиста мали новац.

Промене су неопходне и морамо их спровести што пре, како знамо и умемо. Слога кућу гради! Ови отуђеници од Србије и српског народа који су на власти, одавно су све уништили, а многе  протерали из земље. Продали и поделили међусобно све вредно, распродали фабрике, земљу, па они би продали  и рођеног оца. Подржавају и покушавају да се придруже ђавољој организацији која је убијала и уништавала наш народ, а која и даље то чини. Укажите поверење,  подржите праве људе. Заменимо и отерајмо ово зло! Поставимо на чело оне који могу да кажу не, који знају и не доводе у питање да ли је Косово Србија.  Нема договора, расправе, не дамо наше, не желимо туђе. Сваком своје, сваком оно што му припада. Ми само желимо и хоћемо наше и да имамо на челу честите, поштене, праведне људе  из нормалних породица, школоване,  бистре и разборите, који ником не желе зло! Људе којима новац не значи ништа, а  све у животу им је Србија и наш народ. Који ће радити, служити искључиво народу и у његову корист. Једино са таквим људима, може да буде боље.   Људи који знају шта желе, који имају идеје, планове и програме. Једино тако можемо да дођемо до неких промена које сви нестрпљиво исчекујемо. Само им укажимо  потпуно поверење и немамо више шта да изгубимо!


Бобан Максимовић, студент Правног факултета у НишуПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари