субота, 25 септембра, 2021

Сви Срби Света

Од једне племените намере рођене у срцима Срба са неколико континената, из искрене жеље да нашој отаџбини освану лепши дани, Сви Срби Света су данас адреса на којој многе патриоте налазе своје место. Тешке су године иза нас. Не сумњамо, на основу актуелног политичког стања у земљи али и у свету, да нас можда још и теже не очекују.

Ако смо јуче опомињали и позивали на разум и умереност, на свест и национални понос, данас, након протеклих година великих искушења, можемо се само понављати. Оно што је остало иза нас, данас је још актуелније, још значајније. Прст судбине страних политичких утицаја и наша недовољна национална свест, опет нас уводе у период великих искушења, опасност по нашу земљу и народ, перманентна су истина коју свакодневно сагледавамо.

 

SVI SRBI SVETA ..........
Запад нас је опекао и мада смо доживели велика искушења, мада смо били, а и сад смо, под сталним притиском туђих интереса, српска власт очигледно превиђа многе истине.
Уцењивани смо до саме границе понижења, условљавали су нам стања у којима је трпео наш национални понос. Отимана нам је територија, захтевима нема краја.

Увек сам помињао чињеницу да смо у силној жељи додворавања и испуњавања и најсрамнијих захтева проевропске политике и притиска запада на нас, и данас након толико година тек на прагу те срамне „европеке чекаонице“ мада је свима јасно, да за нас не постоји предвиђена вожња у том правцу!

А шта нас тамо чека, поред преко 25 милиона људи те Уније који немају посла, поред очигледне стагнације привреде, протекционизма и немилосрдне битке неких земаља да се отму тој суровој стези која служи само богатима!
Сви Срби Света упорно говоре о тим срамним истинама. Наш свети циљ, остварење општег националног јединства у одбрани наше слободе, наших националних права и очување наше свеукупне територије, свети је задатак и са поносом га настављамо.
Критикујемо издају!  Критикујемо распродају српске имовине! Критикујемо манипулисање са свешћу народа којег варају на сваком кораку и где се национална свест гази тешким издајама наше самосталности, политичке и војне неутралности, где нам се нуде лажна и немогућа обећања.
Српска власт не ради у интересу наше земље. Она је само извршилац страних наредби, туђих интереса и глобалне политике тог истог запада, који ради само за себе и никад за друге, поготово сиромашније државе и народе. Нови вид неоколонијализма је наткрио и небо Србије.
Сви Срби Света не могу превидети лажи. Не могу ћутећи прихватити издају земље, не могу мирно гледати како све у нас пропада и клизи ка дефинитивном колапсу!
Наш глас је позив народу нашем да се освести и сагледа погубну политику која ради против нас и против државе Србије. То је истрајан и гласан позив који потсећа на наше праве вредности, на нашу част и име. Наш глас је позив да са уједињеним снагама народа, отворимо нове странице историје у којима ће се о нашем народу писати са поносом.
Сви Срби Света  не пропагирају рат, страдања и и патњу нашег и тако осиромашеног народа. МИ позивамо на разум. На право, да као народ и држава, можемо сами бирати своје савезнике, своје пријатеље, своје економске партнере!
Сарадња Србије са источним земљама је једини исправан пут и он води преко нашег историског пријатељства са Русијом. Ватикан нам никада неће пружити руку. Бар не до тренутка када би заувек прихватили католичку веру и идрекли се своје.

Пут Србије не води преко Рима, Беча, Берлина. Те стазе сасвим добро познаје наш народ.

Наш пут је пут ка слободној трговини, ка слободној сарадњи са пријатељима који од нас не захтевају и не условљавају, – ништа!
Уцена смо сити, жучи и срамоте напили смо се, да нам вековима више није потребна.

Сви Срби Света, они у отаџбини и они расути по целом свету, теже ка истом циљу, националној слободи, независности и очувању свих оних вредности које су их одржале у вековној борби за опстанак.

 

svi srbi sveta 3...

 

 

Србија није просјак и не моли.
Наша порука је једноставна и лако разумљива:
Очувајмо наше име, нашу част и понос, будимо народ који зна и уме да сам себи бира пут!

 

 

 

 

(Јован М. Пидиканац)

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

  1. Comments  СРБИН ИЗ СРБИЈЕ   |  понедељак, 01 децембра 2014 08:43

    Помаже Бог, браћо и сестре – Светосавци

    Сваки човек ми је драг када има добре и здрави циљеве, а који су и остварљиви… Када тако сви размишљамо, на тај начин ће се вероватно и спречити овај хаос… спречити илузорна и неостварива обећања…

    ЈЕДИНИ ПУТ ИЗЛАСКА ИЗ ОВОГА ХАОСА СУ НОВИ ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ… ИЗБОРИ У КОЈЕМ ЋЕ ДА СЕ БИРА СВАКИ ЧОВЕК, А НЕ САМО ДА ГЛАСА ЧОВЕК…

    ХОЋУ ДА ЧИНИМ ИЗБОР ЗБОГ КОЈЕГ СЕ НЕЋУ КАЈАТИ, И ГОРЕ И ТЕЖЕ ЖИВЕТИ. А НЕЋУ ДА САМО ДАМ СВОЈ ГЛАС ЛИЦУ КОЈЕ ТО НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ… И КОЈЕ ЋЕ МЕ ДОВЕСТИ НА ПРОСЈАЧКИ ШТАП… ДА МЕ ЈЕ СРАМОТА ОД МОЈЕ ПОРОДИЦЕ ДА ЖИВИМ…

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари