субота, 25 септембра, 2021

Зашто Пера воли да носи крст

Демократе опет показују свој неисцрпан „демократски потенцијал“. Тадића ће да увале у ту Социјалистичку интернационалу, да се извињава около, и тај проблем су решили. Пошто им је „демократски потенцијал“ неисцрпан опет имају једног кандидата за Председника партије.
То је код њих нормална ствар јер кад год се појави још неки кандидат или га најуре после избора или се партија цепа па најурени оснива своју партију. Сада ће Ђилас да заседне у Тадићеву фотељу после „демократског гласања“, Пајтић остаје ту где јесте и ствар је решена.

И шта се уствари десило ?
Ништа.

 

Неки мање важни чланови ДС, на локалном нивоу, ће бити критиковани, можда и најурени. То ће бити приказано као велики успех сређивања партије на свим нивоима, чланство ће да тапше јер су главешине напокон показале да је ДС био и остао партија, чврста и стамена у сваком погледу. Свако мора да понесе свој део одговорности за своје чињење или нечињење, како и треба да буде. Није мала ствар изгубити изборе па да се деси да Пера није крив. Пера јесте крив и он увек треба да буде
крив. Пера је доле у бази и он све зна. Пера зна све о свом комшији. Шта кува, када спава, када…и зато Пера јесте крив што није на било који начин приволео комшију да гласа за ДС. Пера је и функционер у МО странке, све је на његовим плећима. Додуше, он јесте добио смернице од ГО странке и јесте поступао по њима, али то никако не умањује његову одговорност. Комшија није гласао за ДС и није на Тадићу , Ђиласу или ГО да о томе размишљају, они су послали смернице које су они измислили и које су по њима генијалне и ту нема више никакве дилеме. На Пери је да понесе свој и њихов крст, нису они толико луди да би сами носили свој крст.

Остаје још само питање зашто је Пера пристао да носи толике крстове. И Пера воли власт и паре па је зато и пристао да носи и крст који није његов. Мало власти и гребања за Перу је вредно да носи било коју крстачу па чак и Тадићеву. Можда му је то и на понос, што ме не би изненадило, није мала ствар носити крст Бориса Тадића или Драгана Ђиласа. О Пајтићу не бих сада јер он и тако има по Војводини своје војвођанске крстоноше.

Најсрећнији у овој причи ће сигурно бити Драгољуб Мићуновић, пошто је он упозоравао да ДС не сме да се цепа. Шта њему треба да у његовим годинама размишља где да се опет удене или не дај Боже да опет оснива неки нови Демократски Центар.

Триванка, Шутановац, Петровић…они су за Ђиласа и самим тим њихова одговорност више не постоји, вероватно. Ко подржи будућег шефа треба да буде награђен, ред је, а шеф нека памти.

 

(Зека Поповић)

zekaonica.blogspot.comПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

 1. Comments  СРБИН ИЗ СРБИЈЕ   |  среда, 05 септембра 2012 19:46

  Седам Србских заповести
  Не чини издају!
  Помози сваком Србину!
  Чувај Србске завете!
  Учи од својих великана!
  Не дај да отимају Србиново!
  Славу не остављај!
  Само слога Србина спасава!

  Једном заувек !
  Одбранимо србски национални идентитет и интерес једном заувек и поставимо смернице за развој здраве и стабилне Србије.
  Ми Срби, смо конституционални народ Србије, а не само неки њени грађани, БЕЗ ВЕРЕ и ЧАСТИ.
  Време је да одбранимо наше СВЕТОСАВЉЕ, које нас је водило кроз мрак и тешкоће, непогоде вековима.
  Рецимо НЕ, слугама масонерија, као и свим страним, западним демократама, унијатима. И свим продатим душама, који од нас траже да одступимо од свих наших светиња, и који нам искривљују истину, и спознају. А свакодневно нама испирају мозак, само да би, ЊИМА БИЛО БОЉЕ !

  Рецимо НЕ распродаји Србије и почнимо правити озбиљан програм привредног развоја, базиран на чињеницама, а не на празним обећањима !
  Очувајмо нашу свест, и рецимо НЕ свим манипулацијама!
  Нађимо свој властити пут !

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари