субота, 25 септембра, 2021

Зашто Срби не воле себе и Србију

СПЦ ћути, српски народ ћути, лаж и лицемерство владају српским медијима. Истина је покопана, српска Влада и Скупштина гледају само како да спасу своју власт, како да преуме Србе и како да што више распродају још оно мало Србије што је преостало. Тријумвират Николић, Вучић, Дачић је задовољан… Имају чиме да се похвале пред газдама а и пред Србима који изгледа не хају више ни за себе ни за Србију.

 

coban tera ovce...

 

Зашто је Краљ Александар I Карађорђевић основао , прво, Краљевину СХС па затим Краљевину Југославију?
Зашто није послушао Великог Војводу Мишића који му је лепо рекао да са фукаром није правити државу?
Зар је толико био алав, зар му је Србија била мала или је подлегао уценама и убеђивањима западних сила да Србија прими под своје окриље отпад пропале Аустроугарске Монархије са којим ни западни савезници нису знали куда ће и шта ће?

Почетком II Св. рата Александрова Југославија је пропала, Срби су ту пропаст платили са 800000 хиљада, својих, српских живота у Павелићевој НДХ, против које западни ментори нису имали ништа против, а поготову Ватикан који је подстрекавао геноцид над Србима и њихово унијаћење у католичку веру.
Завршетком рата Срби опет улазе Југославију, по диктату савезника. На развалинама Александрове Југославије и геноцида над Србима ватикански опуномоћеник Јосип Броз формира комунистичку власт и под паролом “Братства и Јединства“ покушава да преда забораву све усташке злочине који су чињени у име хрватске нације.

Броз формира и АВНОЈ- евске границе новостворених република, лукаво и све на штету Срба који мирно прихватају све његове потезе без обзира што је сваки на српску штету.
У исто време, Срби верни Брозови следбеници, стрељају немилосрдно по Србији своје Србе који нису били окренути Брозу и новом поретку. Попови, учитељи, лекари, глумци, српски домаћини падају пред митраљезима новог Брозовог поретка, без суда, без милости и без разлике…
Брозова Југославија, уз свесрдну помоћ Запада , Америке и Ватикана битише како тако све док Броз предосећајући свој биолошки крај не креће у растурање своје творевине кроз Устав из 1974г. опет на штету Србије.
Неколико Срба, интелектуалаца, схвата о чему се ради и диже свој глас али то не допире до српских маса па неки од њих бивају отпуштени са Београдског Универзитета а професор Ђурић допада и затвора.
Већ тада 1974. Срби не схватају шта им се спрема, ћуте уљуљкани у љубави према истом том Брозу а 1980. плачу, ридају, стоје данима пред Савезном Скупштином не би ли тако егзалтирани одали последњу почаст свом идолу и крвнику.
Још десет година траје Брозова Југославија, и припрема за грађански рат који почиње 1991.
Словенија, Хрватска, БиХ.

Креће општи грађански рат у коме Срби покушавају да спасу оно што се спасти не може. АВНОЈ-евске границе су зацементиране, њих сви признају па и стари српски “савезници.“ Србе проглашавају за геноцидан народ, кољаче, убице… општи спин је на делу.
Србија постаје земља без савезника и пријатеља, усамљена и изолована незаслуженим санкцијама УН које су издејствовале земље којима је у интересу пропаст Србије, бацање на колена и ако треба и физичко уништење српског народа. После медијске припреме НАТО бомбардује Србију три месеца не штедећи ни материјалне ни људске ресурсе. На Србију су бачене тоне уранијума што је чист ГЕНОЦИД и затирање српске нације.

А онда српске демократе крећу у освајање власти и то им успева, обарају Милошевића уз свесрдну помоћ западних  “савезника“, тајних служби и НВО шпијуна.
Западне газде оснивају на српском Косову шиптарску државу, коју воде убице Срба и наркомански картел. Српско Косово постаје држава трговаца дрогом, људи и оружја.

Српске “демократе“ гледају да се умиле на сваки начин западним менторима не би ли им приступили, њиховим асоцијацијама и фондовима без обзира на цену коју ће Срби сигурно платити.
Српско Косово распродаје ДС и Тадић годинама, Срби из Србије гледају и ћуте. Срби са Косова дижу барикаде, туку се са НАТО бандом, Србија и српски политичари ћуте.

А онда Тријумвират Николић, Вучић, Дачић добијају изборе на лажним обећањима, на најгнуснијој превари Срба. Обећавају нову политику како према Косову, тако према ЕУ, Америци, Русији. Од тога , сада после годину дана њихове власти, нема ништа. Само гола лаж и издаја.
Преговорима у Бриселу Тријумвират напокон оставља Косово и српски народ шиптарској наркоманској држави у аманет.

СПЦ ћути
, српски народ ћути, лаж и лицемерство владају српским медијима. Истина је покопана, српска Влада и Скупштина гледају само како да спасу своју власт, како да преуме Србе и како да што више распродају још оно мало Србије што је преостало.
Српска Црква одржава парастосе изгинулим и несталим Србима у “Олуји“, на Косову и ту је крај. Свети Синод СПЦ издаје саопштење у коме подржава неразумну политику Тријумвирата и на тај начи заједно са њим дефинитивно препушта косовске Србе њиховој злехудој судбини у шиптарској злочиначкој и наркоманској држави.
Тријумвират је задовољан. Имају чиме да се похвале пред газдама а и пред Србима који изгледа не хају више ни за себе ни за Србију.

Ваљда је постало нормално да неко други управља Србијом, зашто би се сами Срби мучили и патили, размишљали и шта урадити и како се снаћи у данашњем свету. Срби су решили проблем на тај начин што седе са стране и посматрају како Тријумвират растура Србију по свим шавовима без да им је жао и да се брину за сутра, за своју децу, за нове генерације, ако их уопште буде.


И чему питање из наслова?

Можда само, тек, да не испадне да се нико није запитао зашто смо такви и зашто више не волимо ни себе ни своју једину земљу Србију?

 

( Зека Поповић )

 

 

( слика у наслову: Чобан тера овце, аутор: Душан Вуковић, академски сликар )

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари