четвртак, 23 септембра, 2021

Зашто Вучић одржава Динкића

Не ради се о способности Млађена Динкића већ о „чувару“ финансијских и државних тајни и неформалном „господару“ шифрованих тајних рачуна огромног изнетог новца из Србије, који је већим делом „опран“, а један део је на разним рачунима. Динкић је тако постао „чувар“ ризнице изнетог новца из Србије. Ко штити Динкића? То је политичко енигматско питање од посебног значаја.

JAT DOBIJA STRATESKOG PARTNERA, AGRARU 400 MILIONA DOLARA

Мистерија односа Динкић-Вучић

Лидер УРС-а Млађен Динкић, „сива еминенција“ српских јавних и тајних финансија „плива“ у свим владама и политичким комбинацијама од октобра 2000.године. Ко штити Динкића? То је политичко енигматско питање од посебног значаја. Лидери ДОС-а, а један од преживелих ДОС-ових „револуцинара“ министар Велимир Илић потврђује, да су постојале изнете паре из Србије на Кипру преко канала Борке Вучић и поверљивих сарадника РДБ-а Србије, који су били носачи изнетог новца из Србије.

Сурчински аеродром је био „забрањени“ град и центар посебне намене за трансфер новца из Србије у оф шор дестинације и на тајне рачуне. Млађен Динкић каже да нема никаквог новца на Кипру и да никада није повезан са мрежом изнетог капитала из Србије. И даље је мистерија шта је покојна Борка Вучић, банакар од знања и поверења не само Слободана Милошевића већ и бизниса светског калибра пре свега породице Рокфелер предала Динкићу у јесен 2000.године у „гангстероком“ препаду на српске банке.  Динкић по хрватском новинару и истраживачу Домагоју Маргетићу зна путеве силних милијарди доалра и ДМ изнетих из Србије

Динкић „господар“ тајни и новца
mladan-dinkic-...

Ове тајне остају код Динкића  и оних који га већ 13 година штите из сфере банкарске моћи у Европи и познатих перионица. Мистерија је како је Динкић све време од 2000.године у „великим играма“ моћи и власти на начин да води отоврене ратове или тајне игре са свим премијерима и председницима Србије. Био је опозиција и и грач у „сенци“ и у власти прремијера Зорана Ђинђиа, Зорана Живковића, Војислава Коштунице и Мирка Цветковића. Свуда је био власт и унутрашња опозиција, рушио владе и водио своје ратове где је добијао подршку дела влађауће олигархије.

Био је и остао политички „мешетар“ који без великог респекта удара и на предсендика Србије Бориса Тадића али и сада Томислава Николића. Динкић је био главни кадровик свих банакарских олигархија и уцењивач свих крупнијих бизнисмена и тајкуна. Зашто се сви плаше мр.Млађена Динкића? Пре свега што је Динкић у својој континуираној власти градио своју мрежу од банака које владају Србијом данас и држе моћ над финансирањем државе и привреде у Србији. Динкић је својом влашћу успео да направи базу податка богаћења српских тајкуна и политичара стварајући своју неформалну тајну службу преко државних органа попут утицаја у царини, пореској служби, финансијској полицији, банкарским олигархијама.

Динкић ради по моделима америчких сајентолога као моћне финансиске секте која у Европи делује преко појединих банака у Немачкој, Аустрији и Мађарској које су увезане у пословни и банкарски систем у Србији. Динкић је био и остао лобиста појединих моћних енергетских корпорација. Јак утицај  међу моћним лобијем банакара у Европи утицао је да Динкић активира пројекат ФИАТ-а у Крагујевцу и других компанија које делују у Србији. Истовремено имао је подршку Мартина Шлафа у великој игри око „Мобтела“, а треба му одати признање за шпекулативне радње око Националне штедионице.

Динкић је дакле споља остављао утисак скромног, радног и вредног политичара који нема значајнију имовину упркос пословима и дужностима које је обављао. Динкић је био противник продаје НИС-а Руској страни али и критичар „Јужног тока“. Касније покушава да преко Милана Панића свог лобисте у САД и Русији активира пословне везе, али без већег успеха. Политички гледано Динкић је ближи Немачкој политици регионализма Србије и Балкана. Али био је и остао „велики мајстор“ финансијске архитектуре Србије у матрици Чикашко-Харвардске школе односоно неофридмановац. Динкић стоји у позадини серија „Инсајдера“ својим подацима које је дао за удар на СПС-ДС, али и кључне личности у држави попут Председника Србије Томислава Николића.

Стратегија „завади па владај“
Млађен Динкић има свој утицај на поједине министре у влади пре свега у спиновању политичких и других закулисних радњи и афера. За такву стратегију има подршку и од појединих структура изван Србије пре свега у Немачкој и Великој Британији. Политичар који без скрпула удара на премијере и председнике Србије у последњих 13 година има више од политичке храбрости. Има „политичка леђа“ изван Србије, градећи тако своју моћ и у Србији. Зато се и поставља питање зашто је Млађен Динкић постао пословни партнер првом заменику премијера и лидеру СНС-а Александру Вучићу, покривајући британске мреже у арапском свету где је Динкић државни заступник.
SRBIJA POLJSKA POSETA

Не ради се о способности Млађена Динкића већ о „чувару“ финансијских и државних тајни и неформалном „господару“ шифрованих тајних рачуна огромног изнетог новца из Србије, који је већим делом „опран“, а један део је на разним рачунима. Динкић је тако постао „чувар“ ризнице изнетог новца из Србије. Ако Динкић без пардона сада удара у врх СПС-а али и ДС-а али и прави сплетке око појединих министара из СНС, као и око председниак Србије око приватизације Вршачких винограда, јасно је да некога и нешто Динкић држи „у шаци“. Лидер СНС-а Александар Вучић који се бори против државне корупције, мафије, добро зна умешаност Динкића у многе сумњиве послове. Отворени су по препоруци ЕУ „налози“ за преиспитивање приватизације „Мобтела“ и улоге Динкића.

Политичке игре и сплетке Млађена Динкића

Истрага се креће на провери имовине и унутрашњих рачуна Динкића на један „провидан“ начин да се покаже да Динкић за 13 година власти има мањи капитал него један просечан посланик за 3-5 година свог мандата. То зна Александар Вучић, али држи Динкића у „вези“ као свог поверљивог човека за Емирате. Атак Млађена Динкића на врх СПС-а али и посредно СНС-а и председника Србије мора да забрине Александра Вучића те да сам себи постави питање: „Зашто држим овог човека уза себе у пословним играма са светом“.

Динкић је у позадини медијско политичке игре око дискредитовања министра Бачевића и преко њега „Јужног тока“ али и продора руског капитала у Србији. Динкић већ 13 година користи стратегију „завади па владај“ и то је радио веома успешно. Прво је био експерт у оквиру Г 17 плус, онда као партија мрежно-масонског модела Г 17, да би се овај модел утопио у УРС и себе дефинисао као народњачку неоконзервативну странку са циљем да УРС истисне ДСС из Европских народњака и да буде могући партнер СНС.

Постоје опције да СНС може владати у Србији ако на власти у наредној подели буде СНС-ЛДП-УРС и мањинске партије. Циљ је истискивање СПС-а који је кључна партија која је увезена са Русијом око „Јужног тока“ и Србијагаса. ДС је привремено истиснута да би се стварала нова политичка коалиција. Динкић улаже све напоре да се одржи у „седлу“ уз стварање сукоба на реалцији Дачић – Вучић али и Вућић – председник Србије, и завадом министара у влади. Ако Александар Вучић то не види и спозна на прави начин и њему ће Динкић певати елегије.Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

2 коментара

  1. Comments  Јован М. Пидиканац   |  недеља, 08 децембра 2013 09:35

    Динкић је сива еминенција српске политике. Љигав и неуловљив, насмејан и злобан, човек који скрива све тајне око малверзација са српским новцем, пљачкама и приватизацијама, из којих су нестали милиона с муком стеченог државног капитала и распродате привреде. Чак и онда када му се место љуља на рубу провалије, кад Влада одузима мандат Динкићевој странци, чак и тад, „“врховни ловац“ Александар Вучић, не користи пушку да би коначно одстренио великог и тајанственог Млађу, – већ му проналази „радно место“ и збрињава га спасавајући му образ, дајући му звање „министра без портфеља“ али га истовремено, оставља на миру. Динкић је опасан по многе, тајне које носи се само наслућују и потребан је велики морал у Влади, да би се највећем преваранту у српској политици, ипак сломила крила.
    Нажаалост, Динкић и даље сасвим успешно лети и брани своју стечену „висину“ јер, он је оно сјајно место међу облацима који скривају прљаво лице српске политике…

  2. Comments  Зека   |  недеља, 08 децембра 2013 11:46

    Само још да сазнамо која служба из иностранства подржава Динкића, тј. чији је он агент. Његови ментори нису у Србији јер је очигледно да овде нико не сме ни попреко да га погледа.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари