четвртак, 23 септембра, 2021

СПО(Ј)И у гостима на Маракани

У петак, 18. маја 2012. године чланови Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И из Аустрије и Србије били су гости на стадиону најтрофејнијег српског Фудбалског клуба „Црвена Звезда“ – на Маракани.

На слици: Зоран Цолић, представник СПО(Ј)И у Србији уручује дрес „ФК Споји!“ капитену Звезде, Николи Микићу

Повод је било снимање видео подршке за „1. интеграциони турнир у фудбалу на песку“ („1. Integrations Beachsoccer-Turnier“) под слоганом „ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ!“, који је Омладинска организација СПО(Ј)И покренула у сарадњи са Спортском унијом Тирола, Интеграционим фондом Аустрије, Интеграционим бироом града Инсбрука и замеником градоначелника града Инсбрука.

 

Циљ турнира је да спорт споји људе свих националности, који живе на просторима покрајине Тирол, тако да ће испред сваког народа бити најмање две екипе на турниру, а поред тога турнир је и хуманитарног карактера.

 

Председник ФК Црвена Звезда, Владан Лукић и представник СПО(Ј)И у Србији, Зоран Цолић

Фудбалски клуб „Црвена Звезда“ је тим поводом прихватио позив Омладинске организације СПО(Ј)И за давање подршке овом интересантном пројекту, који би требао да прерасте у традиционални турнир, а важно је напоменути да је ово први пут да једна српска организација у Тиролу у сарадњи са званичним аустријским институцијама заједно организује један овакав догађај.

ФК „Црвена Звезда“ ће победнике турнира наградити са 12 карти за прву квалификациону утакмицу за Лигу Европе овог лета на Маракани, а такође је упутила званичну видео подршку свим учесницима и организаторима турнира, коју су заједно са члановима СПО(Ј)И из Аустрије и Србије снимили 18. маја 2012. на Маракани.

Видео подршке са капитеном Звезде, Николом Микићем

У видео поруци су учествовали капитен Звезде, Никола Микић и портпарол клуба, господин Марко Николовски, а своје поздраве упутили су и сви првотимци, тренер Роберт Просинечки, као и председник клуба, господин Владан Лукић. Видео подршка биће објављена премијерно на дан одржавања турнира, у суботу 23. јуна 2012. године у Инсбруку.

Зоран Цолић, СПО(Ј)И Србија и портпарол Црвене Звезде, Марко Николовски

 

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И се овом приликом још једном захваљује Црвеној Звезди у име свих Срба у Тиролу и у име организационог комитета на подршци у нади да је ово само почетак сарадње са циљем најпозитивнијег представљања српског народа у свету и наглашава да ће сав приход од турнира бити намењен лечењу голмана Звезде, Звонку Милојевићу!

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ,

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

 

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари