петак, 24 септембра, 2021

Брендирање – Министарство трговине остало без пара и портала

Бивше министарство трговине на чијем челу је био Слободан Милосављевић платило је рекордних 28.818 евра за израду веб портала Национални бренд Србије, који ни после више од годину дана није профункционисао.Тиме је починило тешку злоупотребу буџетских средстава, саопштила је Коалиција за надзор јавних финансија.

Забораван ... Милосављевић тврди да се не сећа да је министарство тражило израду спорног сајта

Према наводима Коалиције, уговором број 404-02-24/2010-07 од 21. априла 2010. године, који је министарство на челу са Милосављевићем закључило са предузећем „Соко груп“ из Београда, предвиђено је пружање услуга израде и администрирања тог портала.

Тврди се да је портал Национални бренд Србије финансиран новцем пореских обвезника и плаћен фирми „Соко груп“ у две рате – 7. маја и 17. септембра прошле године, а до данас га није могуће пронаћи на интернету.

Коалиција је поставила питање надлежним правосудним институцијама намеравају ли да почну да раде свој посао „или ће и даље нечињењем наставити да се сврставају на страну носилаца корупције и организованог криминала настањеним у врху државе“.

Милосављевић није одговарао на позиве Пресса, али је за Б92 изјавио да се не сећа да ли је министарство ангажовало некога за израду таквог сајта и по којој цени (?!).

– Али, ако је таква набавка и спроведена, све је учињено у складу са законом, јавним надметањем на којем су постојали тачно одређени услови, који су морали да буду испуњени. Да је било некакве злоупотребе, државни ревизор би реаговао и поднео пријаву – „објаснио“ је Милосављевић.

То је други случај „преплаћене“ израде сајта. Коалиција је почетком јануара открила да је Министарство животне средине Оливера Дулића за израду портала акције „Очистимо Србију“ склопило уговор вредан 25.000 евра са фирмом „Логик интернет“ из Ниша.

Програмери су објаснили да постављање портала може да кошта неколико хиљада, али не више од 5.000 евра. Дулић је одговорио да је то била најповољнија понуда и да је набавка спроведена у складу са законом.

Б. Б

Пресс новинеПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари