петак, 24 септембра, 2021

Србијо, мајко, чујеш ли ме – ГЛАДАН САМ

„Годинама живим без струје, јер нисам имао да платим рачуне. Незапослен сам, болестан, ратни војни инвалид, а жена ми је непокретна. Она има само годину и по радног стажа. Покушавао сам да добијем социјалну помоћ, али безуспешно. Гладан сам“…

 

 

Ратни војни инвалид, Милован Зец

Ратни војни инвалид, Милован Зец

 

Мештанин Оџака Милован Зец кренуо је из Оџака пешице у Београд с транспарентом „Гладан сам“, да би од министра правде Николе Селаковића затражио одговор на питање како да преживи без месечних примања, рекао је данас Зец.

Он је на путу за Београд синоћ прошао кроз Нови Сад, а око 10 сати ујутру је био код Старе Пазове. Каже да је понео мобилни телефон, лекове и флашу воде, а једе шљиве које нађе успут. Зец и његова супруга су незапослени и имају двоје одрасле деце. Каже да је више пута од локалне самоуправе у Оџацима тражио социјалну помоћ, али је није добио. Двапут је штрајковао глађу пред зградом Општине, али нико није хтео да га прими.

sirotinja, glad...

 

„Годинама живим без струје, јер нисам имао да платим рачуне. Незапослен сам, болестан, ратни војни инвалид, а жена ми је непокретна. Она има само годину и по радног стажа. Покушавао сам да добијем социјалну помоћ, али безуспешно. Гладан сам“, рекао је Зец новосадском Радију 021.

Тврди да не види други начин да скрене пажњу на своје проблеме, осим да пешке оде у Београд, уз наду да ће га примити министар Селаковић.

„Желим да му поставим питање: Како је могуће да неко очекује да плаћам дажбине, а нико у породици не ради? Како да преживим уопште? Да ли он има неку формулу, ако је министар правде, и ако правде у овој држави уопште има“, казао је Зец који је без посла од 1995. године.

 

glad...

 

 

( 021.rs, Вести)

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари