петак, 24 септембра, 2021

Матични бројеви српских прогнаника додијељени муџахединима

Управо је завршен попис који би требао да утврди колико нас има и гдје живимо, а поставља се питање, шта ако су сви дошљаци добили матичне бројеве прогнаних Срба? Већ сада је јасно да су подаци из доброг дијела општина препуни невјероватних цифара, па чак и логички немогућих ситуација…

 

Maticni brojevi srpskih prognanika dodeljeni mudzahedinima....

Матични бројеви српских прогнаника додијељени муџахединима

 

Ове године је Сарајево данима  потресала криза изазвана демонстрацијама поводом матичних бројева. Наравно, као и увијек Срби су били криви за све, па и за ову невољу.

Дежурни кривци у Босни су Срби још од сад далеке 1992., године, иако се може казати да су били дежурни кривци и пола вијека раније то јест, 1941., а и од данас мјерено прије деведесет и девет година. Наравно кривци смо били и раније, али ћемо се  уморити набрајајући све кризе послије којих смо били жртвени овнови.

Недавно сам сазнао да су матични бројеви прогнаних Срба, у мјестима из којих су протјерани додјељивани муџахединима.

Дана Д., од 1995. године живи у Бијељини и ових дана је стекла право на старосну пензију. Да би остварила ово право потребно јој је и увјерење о држављанству које мора да извади у мјесту рођења. Како је за исто мјесто вежу мучне успомене, замолила је сина да он оде и умјесто ње извади потребан документ.
Син Дане Д., се непријатно изненадио схвативши да његова мајка не постоји на списку држављана, па је замолио старог пријатеља, полицајца у њиховом родном мјесту, да му помогне. Полицајац чије име не помињем, да не би доживио неугодности, није могао ништа да учини, осим што је утврдио да се под матичним бројем Дане Д., води лице које је у Босну дошло деведесетих и рат провело у јединици Ел Муџахид.
Питао сам сина Дане Д., да ли могу да овај случај пријавим полицији и обавијестим медије, а он ме је замолио да не помињем њихова права имена, јер страхује да ће његова мајка морати дуго да чека на увјерење о држављанству, а самим тим и пензију.

 

Бројни докази о неправилностима: Пописивачи су имали пуне руке посла

Бројни докази о неправилностима: Пописивачи су имали пуне руке посла

 

Управо је завршен попис који би требао да утврди колико нас има и гдје живимо, а поставља се питање, шта ако су сви дошљаци добили матичне бројеве прогнаних Срба?

 

( Миодраг Лукић )Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари